Diploma, uitreiking, mbo-taxichauffeur, Bestax

89 Bestaxchauffeurs behalen MBO-diploma

AMERSFOORT – 89 taxichauffeurs van Bestax uit Amersfoort hebben vorige week hun MBO-diploma Taxichauffeur in ontvangst genomen. De jongst geslaagde deelnemer is 21 jaar en de oudste deelnemer is 75 jaar oud.

“Veel chauffeurs waren al lange tijd uit de schoolbanken en wilden daar eigenlijk niet meer naar terugkeren. De Besseling Academy betekende voor hen teksten doornemen, opdrachten maken, huiswerk inleveren, soms vroeg in de ochtend al les en tot slot een praktijkexamen op de taxi”, vertelt Edwin Besseling.

Opleiding

Enkele onderwerpen die in de opleiding aan bod komen zijn de zorg voor het materieel, het milieu, de veiligheid, economisch werken, Engels, Nederlands en hoe te handelen bij incidenten. Veel van de theorie was bij ervaren chauffeurs al bekend.

Besseling: “Maar dankzij de Besseling Academy zijn deze chauffeurs zich nu veel bewuster van wat ze doen en zij reageren hierdoor sneller, alerter en vollediger. De leerlingen hebben veel geleerd dankzij de aangeboden theorie, maar minstens zoveel van elkaars ervaringen.”

Taxivervoer

Bestax verzorgt taxivervoer in o.a. Amersfoort, Soest, Baarn en vanaf 1 januari 2012 ook in de regio Gooi en Vechtstreek. De Besseling Academy is in januari 2010 opgericht. De MBO-opleiding tot taxichauffeur is in samenwerking met de organisatie SBK Advies & Training opgezet.

Het ROC Twente houdt toezicht op het lesniveau en ondersteunt. De opleiding duurt twee jaar.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.