taxi-expo, innovatie prijs, taxi

Poll: Wie moet de Taxi Innovatie Prijs 2011 winnen?

Wie moet volgens u de Taxi Innovatie Prijs 2011 winnen? Vul de poll in rechtsboven op deze pagina en kies voor één van de drie genomineerden; de elektrische taxi van Prestige GreenCab, DirectDispatch van TaxiID of het Groengas-vulstation van BIOS-groep. De winnaar van de prijs wordt uiteindelijk bepaald door een vakkundige vakjury.

Met de Taxi Innovatie Prijs wordt extra aandacht gevestigd op het belang van innovatie en kwaliteit in de branche voor kleinschalig personenvervoer. Deze jaarlijks terugkerende prijs biedt een platform om innovaties te toetsen aan de markt. Innovaties die meetbaar en tastbaar op de markt zijn gebracht, in ieder geval na 1 oktober 2010 konden meedingen naar de prijs.

Jury

De jury van de Taxi Innovatie Prijs bestaat uit:

  • Onno van Drunen (voorzitter) – Managing Consultant van VeDeCe
  • Lysbeth van der Kroon – Lid Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)
  • Luciën Brouwers, Directeur Taxi, Veolia-Transdev
  • Simon Huiberts – Senior Consultant H-TI, secretaris Innovatiecommissie KNV Taxi
  • Edwin Besseling (als winnaar vorig jaar), directeur Bestax, Amersfoort
  • Wim Faber (secretaris) – Hoofdredacteur Magazine Personenvervoer
  • Patrick van Tilburg – organisatie Taxi Expo

Beursbezoek en bijwonen prijsuitreiking

Vakbezoekers kunnen de prijsuitreiking bijwonen en tevens kosteloos een bezoek brengen aan de Taxi Expo. Op vrijdagochtend 2 december voor het seminar wordt de Taxi Innovatie Prijs rond 11.15 uur uitgereikt. Bezoekers en geïnteresseerden kunnen de prijsuitreiking bijwonen door zich aan te melden via www.taxi-expo.nl.

Over Taxi Expo

De beurs is geopend op 2 december van 10.00 van 18.00 uur en op zaterdag 3 december van 10.00 tot 17.00 uur en gratis te bezoeken door professionals uit de branche. Taxi Expo wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met Challans & Faber en KNV Taxi.

Meer informatie over de beurs en het programma is te vinden op www.taxi-expo.nl

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Poll: Wie moet de Taxi Innovatie Prijs 2011 winnen?”

Peter 't hart|16.11.11|03:37

Natuurlijk moet GreenCab winnen.
Wat is er nou bijzonder aan het gasvulstation van CNG net?
Het slim laden van de auto’s van GreenCab met groene stroom is een onderdeel van GreenCab.

Henk Vermeulen|16.11.11|03:49

Tja wat is er nu innovatief, er waren al elektrische auto’s. Er was allang groen gas.
Daar kwam Green Cab trouwens al in 2008 mee. En een app voor de iphone voor taxi’s is ook geen innovatie meer…. Bovendien heeft de opdrachtgeven gewoon geeist dat er met groengas gereden wordt. DIe vent geeft zelf al aan dat Elektrisch rijden eigenlijk nog beter is maar teveel haken en ogen heeft… Dus daarmee zou Green Cab idd moeten winnen.

Op zich wel leuk dat de taxibranche zo groen bezig is !

een taxi-ondernemer|18.11.11|02:06

De meest innovatieve en unieke uitvinding is Taxi-ID, niet alleen technologisch maar vooral ook vanwege het concept wat marktwerking in de taxibranche introduceert, want afstemming van vraag en aanbod voor de straattaxi is door intimidatie van klanten en chauffeurs onderling nooit mogelijk geweest. Eindelijk kan er nu een taxi naar specifieke voorkeur worden gekozen en beoordeeld door en voor klanten, waardoor er kwaliteit- en prijsconcurrentie zal ontstaan, en de rotte appels zullen verdwijnen.

A Bruin|21.11.11|10:21

Taxi ID is nog het breedst toepasbaar voor de branche is maar voor straattaxi niet betaalbaar. Prachtig de stemming op deze site voor hoofdsponsor Prestige! Lekker onafhankelijk Taxipro!
Electrische auto’s zijn niet nieuw en niet economisch verantwoord als taxi in te zetten, geen actieradius. Maar met 2 miljoen subsidie die Prestige kreeg is het natuurlijk een lucratieve business. Het gasvulstation is wel een unieke innovatie maar alleen voor grote professionele bedrijven toepasbaar.

Roel|21.11.11|16:32

Ik zelf vind taxiID het meest innovatief en meest verrassend. Dit is een totaal oplossing voor alle taxiondernemers. Alle systemen zijn gratis te gebruiken en als chauffeur betaal je alleen per rit (€0,75). Maar groen is “in”, dus Prestige en BIOS maken een grote kans. Ben benieuwd.

J.R. du Rieu|22.11.11|13:52

Elektrische taxi’s leuk maar dan moet ik 2x per dag van taxi wisselen rij 700 km per dag de aktie radius van de elektrische taxi veel te klein en de taxi’s te duur.

Yvon|24.11.11|17:20

Taxi id leek mij het meest slimme en meest verrassende. Taxi ID springt naar mijn idee direct in op de vraag en de vernieuwing in de markt. Ik vind het in ieder geval een superidee en hoop dat ie wint!

ron|01.12.11|15:02

Ik denk dat het Groengas-vulstation van BIOS-groep moet winnen. Electrisch rijden is geen optie, teveel km maken en je accu is leeg. Groengas-vulling is makkelijker en ook zeer milleu bewust