TAXI-E, elektrische taxi, Amsteram, Nissan Leaf

TAXI-E nieuw taxibedrijf Amsterdam met 20 elektrische taxi’s

Een nieuw Amsterdamse taxibedrijf rijdt sinds woensdag met 20 elektrische taxi’s in Amsterdam: TAXI-E (spreek uit: taxie). Initiatiefnemers zijn de financieel-economen Edvard Hendriksen en Ruud Zandvliet. Partners in TAXI-E zijn groene energieleverancier Greenchoice, Koninklijke BAM Groep, LeasePlan, Nissan, Vodafone, Stichting DOEN en Zuidpark

De Nissan Leaf’s zijn uitgerust met Wi-Fi en Tablet-PC’s. Bij TAXI-E staan een minimale milieubelasting, promotie van elektrisch vervoer, topservice en een eerlijke prijs centraal.

Elektrisch taxivervoer

Zandvliet: “De Amsterdamse taximarkt biedt een prachtkans voor milieu- en budgetvriendelijk elektrisch vervoer. Nergens in Europa zijn taxi’s zo duur als in Amsterdam.”

Daarnaast voldoet de Amsterdamse luchtkwaliteit niet aan Europese normen. De stad heeft tot 2015 gekregen om de kwaliteit te verbeteren. Verkeer is de belangrijkste bron van luchtvervuiling. Rijden in de stad betekent veel remmen, wachten voor verkeerslichten en optrekken. Elektrische auto’s kunnen dit veel efficiënter.

Schone taxi

Zandvliet: “Een taxi rijdt 19x meer kilometers dan een reguliere auto en stoot 35x meer schadelijke stoffen uit. Investeren in schonere taxi’s is daarom zinvol en draagt bij aan een schonere stad voor bewoners en bezoekers. Door onze taxi’s zien en ervaren honderdduizenden mensen straks de voordelen van elektrisch rijden.”

TAXI-E zet in op hoge service, vooral op de Zuidas. Dat betekent onder meer schone frisse auto’s, betalen met pin en creditcard en net geklede chauffeurs die de deur open houden voor hun passagiers. Een TAXI-E kan telefonisch en via de website besteld worden. In 2012 komt er een reserveer- app.

Taxichauffeur

TAXI-E rijdt altijd op de meter en werkt met maximum prijzen van en naar Schiphol. Alle chauffeurs zijn in loondienst en ook korte ritten zijn welkom.

TAXI-E laadt met 100% groene stroom van Greenchoice via een eigen laadinfrastructuur die ook aan derden beschikbaar wordt gesteld. ‘s Nachts worden auto’s regulier opgeladen, overdag met snelladers.

TAXI-E, elektrische taxi, Amsteram, Nissan Leaf

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “TAXI-E nieuw taxibedrijf Amsterdam met 20 elektrische taxi’s”

George Jansen | GreenCab|17.11.11|11:55

Erg leuk dat er na onze GreenCab lancering op 19 januari jl. weer een taxibedrijf is dat elektrisch gaat rijden !! Proficiaat en veel succes.

met e-vriendelijke groet,

George Jansen
CEO GreenCab

Peter Ruiter|28.11.11|16:01

Met 20 auto’s, dus minimaal zo’n 40 man rijdend personeel, plus aansturende krachten en centralebezetting los gaan op de overvolle Amsterdamse bel- en instapmarkt? Ik wens de heren financieel economen erg veel succes toe…!
Hoge service? Chauffeur in pak en de deur open houden. Tja, daar heeft de rest van het bedrijf natuurlijk geen antwoord op.
Ben trouwens benieuwd bij welke TTO dit bedrijfje zich straks gaat aansluiten, mocht iemand ze uberhaupt er bij willen hebben….

Murat Cevahir|04.04.13|20:57

Ik ben wel eens benieuwd op wat voor manier de accu’s worden gerecycled daar hoor je niemand over!!! Wat ik wel weet is dat mijn enkele accu erg schadelijk is voor het milieu.

Groetjes taxi met diesel motor