Camera, taxi

Verplichte camera in alle taxi’s Oxford voor filmopname klant

Alle 600 taxi’s in de Britse stad Oxford worden vanaf april 2015 verplicht om hun voertuig te voorzien van een camera die klanten filmt en de gesprekken in het voertuig registreert. Volgens het stadsbestuur zullen de beelden enkel gebruikt worden wanneer strafbare feiten worden gepleegd. Dat meldt de BBC.

Om de publieke veiligheid te verbeteren worden er tijdens elke rit video- en audio-opnamen gemaakt. Toch zal de politie het opgenomen materiaal alleen gebruiken als er een politieonderzoek plaatsvindt. Beeldmateriaal kan maximaal 28 dagen bewaard worden.

Paniek-knop

Nieuwe taxi’s moeten vanaf april volgend jaar de benodigde apparatuur in hun voertuig monteren; bestaande taxi’s krijgen tijd tot april 2015. Bij de installatie hoort ook een ‘panic button’, die kan gebruikt worden in geval van imminent gevaar. Privacy-organisatie

Big Brother Watch noemt de maatregel ‘een grove schending van de burgerlijke vrijheden’ en gaat een klacht indienen bij het ICO (Information Commissioner’s Office).

Boordcomputer Taxi

In Nederland maakte leverancier Quipment onlangs bekend haar Boordcomputer Taxi uit te rusten met een ingebouwde beveiligingscamera. De camera beschikt over een groothoeklens, zodat van spiegel tot spiegel opgenomen kan worden.

Verder kan hij door de aanwezigheid van infrarood in het donker filmen en kan met de microfoon eventuele bedreigingen van de klant richting taxichauffeur opgenomen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Verplichte camera in alle taxi’s Oxford voor filmopname klant”

Duco Douwstra|18.11.11|14:02

Als alle taxi’s verplicht het wagennummer zo goed leesbaar in de taxi zouden hebben, dan zijn we snel verlost van heel veel ellende. Zet daarbij ook nog even het e-mailadres van Taxiklacht, dan doe je het echt goed voor heel weinig geld.

Verplichte camera in alle taxi’s Oxford voor filmopname klant | TaxiPro
Camera, taxi

Verplichte camera in alle taxi’s Oxford voor filmopname klant

Alle 600 taxi’s in de Britse stad Oxford worden vanaf april 2015 verplicht om hun voertuig te voorzien van een camera die klanten filmt en de gesprekken in het voertuig registreert. Volgens het stadsbestuur zullen de beelden enkel gebruikt worden wanneer strafbare feiten worden gepleegd. Dat meldt de BBC.

Om de publieke veiligheid te verbeteren worden er tijdens elke rit video- en audio-opnamen gemaakt. Toch zal de politie het opgenomen materiaal alleen gebruiken als er een politieonderzoek plaatsvindt. Beeldmateriaal kan maximaal 28 dagen bewaard worden.

Paniek-knop

Nieuwe taxi’s moeten vanaf april volgend jaar de benodigde apparatuur in hun voertuig monteren; bestaande taxi’s krijgen tijd tot april 2015. Bij de installatie hoort ook een ‘panic button’, die kan gebruikt worden in geval van imminent gevaar. Privacy-organisatie

Big Brother Watch noemt de maatregel ‘een grove schending van de burgerlijke vrijheden’ en gaat een klacht indienen bij het ICO (Information Commissioner’s Office).

Boordcomputer Taxi

In Nederland maakte leverancier Quipment onlangs bekend haar Boordcomputer Taxi uit te rusten met een ingebouwde beveiligingscamera. De camera beschikt over een groothoeklens, zodat van spiegel tot spiegel opgenomen kan worden.

Verder kan hij door de aanwezigheid van infrarood in het donker filmen en kan met de microfoon eventuele bedreigingen van de klant richting taxichauffeur opgenomen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Verplichte camera in alle taxi’s Oxford voor filmopname klant”

Duco Douwstra|18.11.11|14:02

Als alle taxi’s verplicht het wagennummer zo goed leesbaar in de taxi zouden hebben, dan zijn we snel verlost van heel veel ellende. Zet daarbij ook nog even het e-mailadres van Taxiklacht, dan doe je het echt goed voor heel weinig geld.