Tribus, verlengde gordel, rolstoelbus, taxi

Tribus presenteert verlengde gordels op Taxi Expo 2011

UTRECHT – De firma Tribus presenteert verlengde gordels en een opengewerkte Volkswagen Caddy Ecofuel op de Taxi Expo 2011. Daarmee staat ook dit jaar innovatie weer hoog in het vaandel bij Tribus.

De leverancier van rolstoelbussen in de taxibranche staat op stand 03.101 tijdens de Taxi Expo 2011 op 2-3 december in de Amsterdam RAI.

Verlengde gordels

Tribus zal voortaan in het TriflexPLUS vloersysteem verlengde gordels gebruiken. Verlengde gordels zorgen voor een aanzienlijke verbetering qua gebruiksgemak: voortaan kunnen rolstoelen al op het oprijplateau van de lift aanhaken waardoor er meer ruimte ontstaat om 2 rolstoelen naast elkaar te plaatsen. Als er meerdere rolstoelen in de rolstoelbus plaatsnemen zal dit nog meer tijdsbesparing opleveren.

Volkswagen Caddy Ecofuel

Verder staat Tribus met een opengewerkte, door aardgas aangedreven, Volkswagen Caddy Ecofuel op de beurs. Doordat de Caddy Ecofuel door aardgas wordt aangedreven wordt de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minimum beperkt.

Naast milieuvriendelijk is de Caddy tevens rolstoelvriendelijk door de verlaging van de bodem. Deze verlaagde bodem voor rolstoelvervoer kan gerealiseerd worden door het verplaatsen van de gastanks. Inmiddels rijden er al tientallen van deze Caddy’s bij zowel taxibedrijven als particulieren. 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.