Taxi Expo, 2010, Flex-i-Trans

Taxi Expo: Waarschuwingssysteem als rolstoel niet vast is

Een systeem dat een waarschuwing geeft indien een rolstoel onverhoopt niet goed vaststaat of als er per ongeluk een passagier over het hoofd gezien wordt bij het afsluiten van de bus. Dat presenteert Flex-i-Trans tijdens de Taxi Expo op 2 en 3 december 2011: Fit System Pro.

Fit System Pro is het eerste pro-actieve systeem voor rolstoelvervoer.

Vastzetsysteem

Het geeft de chauffeur en de passagier de zekerheid dat het vastzetsysteem correct functioneert. Kostbare fouten bij het vastzetten van de rolstoelen worden zo voorkomen. Op deze manier wordt zowel de werkdruk van de chauffeur verlicht als de veiligheid van en service aan de passagiers verhoogd.

Met FiT System Pro wordt het vastzetten en loskoppelen van rolstoelen voor de chauffeur een eenvoudige handeling die geen fysieke inspanning meer vergt. De nieuwe vouwstoelen worden onder de raamlijn gevouwen om plaatsen vrij te maken voor rolstoelen. Met een knop in de hemelbaan van de rolstoelbus worden de vastzethaken voor de rolstoel automatisch aangereikt.

De Taxi Expo is op 2 en 3 december in de Amsterdam RAI.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Taxi Expo: Waarschuwingssysteem als rolstoel niet vast is”

marjolein|23.11.11|16:02

dat ze dat alarmpje als de rolstoelen niet goed vast staan maar bloedirritant maken. misschien worden dan die brutale collegas die gewoonweg voor hun eigen gemak dingen overslaan eens wakker….