WinCab, Korton, WinTax

Korton ontwikkelt Taxi-App voor taxibedrijven met WinTax

Korton Group heeft in eigen beheer een smartphone applicatie ontwikkeld voor klanten van haar WinTax licentiehouders. Met WinCab bestelt de klant eenvoudig een taxi via zijn iPhone. Hiermee kunnen taxibedrijven hun klanten aan zich binden, omdat de passagier altijd kan kiezen voor het eigen ‘vaste’ taxibedrijf.

De applicatie verbindt de gebruiker met een WinTOP-database waarin alleen taxicentrales zijn opgenomen die in het bezit zijn van een WinTax-licentie. Het gaat om taxibedrijven met WinTaxi-licentie, uitgezonderd de gratis WinTax Starter.

GPS

Aan de hand van GPS coördinaten wordt automatisch de dichtstbijzijnde WinTax-centrale gekozen, waarna de rit kan worden geboekt. Overigens kan de klant ook handmatig een WinTax-centrale opzoeken. Nadat de rit is geboekt en de betreffende centrale is geïnformeerd wordt de rit automatisch vanuit WinTOP via WinCab naar de klant bevestigd.

“WinCab is ontwikkeld voor de WinTax-licentiehouders om geheel kosteloos extra ritten in de schoot geworpen te krijgen. Het is een extra service aan onze klanten en we hebben weer een punt waarmee wij ons onderscheiden ten opzichte van onze concurrenten. Ook WinTax-centrales kunnen zich hiermee differentiëren van hun branchegenoten, wat uiterst belangrijk is in een sterk concurrerende markt”, aldus Jan Veerman van Korton Group.

Live track & trace van taxi’s

In de beta-versie waren de functionaliteiten nog beperkt tot het eenvoudig boeken van taxiritten. De huidige release is uitgebreid met verschillende noviteiten, waaronder: Live tracking & tracing van de taxi’s (ETA), berichtgeving van ritbevestigingen- en verwachte aankomsttijden via push-technologie en waarderingsmogelijkheden.

Taxibedrijven die gratis extra ritten willen of de applicatie bij de bestaande klanten willen aanbieden, kunnen zich hier aanmelden voor deelname aan WinCab.

Downloaden

De applicatie die onder de naam WinCab wordt geïntroduceerd is vooralsnog alleen beschikbaar voor Apple’s iPhone en is vanaf nu voor de consument gratis te downloaden via ITunes. Of via onderstaande QR-code. De app zal worden gedemonstreerd tijdens de Taxi Expo op 2 en 3 december in de Amsterdam RAI. 

wincab qrcode

wincab-logo

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.