elektrische taxi, GreenCab, opladen

Nieuw elektrisch snellaadpunt in Amsterdam geopend

Amsterdam heeft er een snellaadpunt voor elektrische auto’s en taxi’s bij. Deze week is de snellader op het Pauwenpad in Amsterdam-Oost in gebruik genomen. Hiermee duurt het  30 minuten om een elektrische auto op te laden met groene stroom. Het door Essent geïnstalleerde punt ligt vlakbij de Wibaustraat.

Het snellaadpunt bij het Pauwenpad is het tweede van Essent in Amsterdam. Het andere  openbare snellaadpunt van Essent staat sinds eind juni op de Europaboulevard bij het Novotel, zo meldt het Parool.

Elektrische rijder

Per dag laden er nu gemiddeld 5 tot 10 elektrische rijders hun auto op en het gebruik stijgt. Ook bij Nissandealer Visscher in Zuidoost en bij Tankstation Total bij het Olympisch stadion kunnen e-rijders snelladen.

Om elektrisch vervoer te stimuleren en daardoor de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren laat de gemeente Amsterdam de komende jaren 1000 oplaadpunten voor auto’s installeren. Begin volgend jaar wordt langs de ring A10 het elektrische tankstation van Taxi-E geopend, met 40 reguliere en 4 snellaadpunten.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.