mytaxi, car2go

Daimler investeert miljoenen in Duitse taxi-bestel-app MyTaxi

Daimler Car2Go heeft een miljoeneninvestering gedaan in de Duitse taxi-bestel-app MyTaxi, het Duitse equivalent van TaxiID. Met het kapitaal wil MyTaxi, die actief is in 30 steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verder uitbreiden in Europa. Daimler ziet in de app vooral een toepassing voor het Car2Go-programma dat actief is in diverse Europese steden, waaronder Amsterdam met elektrische Smarts.

In totaal 7.000 Europese taxichauffeurs hebben zich al geregistreerd voor de app, die al door 800.000 consumenten is gedownload.

Car2Go

Daimler Car2Go en Xing AG oprichter Lars Hinrichs, samen met de vorige MyTaxi stakeholders Deutsche Telekom AG T-Venture divisie en de Duitse KfW Group, investeren samen 10 miljoen euro voor een belang van 15%, zo meldt Bloomberg.

“De service van MyTaxi en Car2Go vullen elkaar goed aan”, zegt Robert Henric, CEO van Car2Go GmbH. “Hiermee kunnen we op een comfortabele en gebruiksvriendelijke manier een oplossing bieden voor de vraagstukken in stedelijke mobiliteit.”

MyTaxi

MyTaxi is een product van Intelligent Apps GmbH uit Hamburg. Er werken in totaal 55 mensen bij dat bedrijf. Net zoals bij TaxiID kunnen consumenten met een smartphone taxi’s live op de kaart zien rijden, info opvragen en bestellen. Omdat ze de taxi live kunnen volgen, zien ze precies hoe ver hij nog verwijderd is.

Car2Go is actief over de hele wereld, waaronder Amsterdam. In tegenstelling tot tradiotionele autoverhuurbedrijven hebben de auto’s geen vaste locatie, maar kunnen ze door de hele stad achtergelaten worden door klanten.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.