taxi, taxibus, Oenema, Heerenveen

Taxicentrales via dataterminal aangesloten op taxiID-netwerk

De eerste taxicentrales zijn via hun dataterminal aangesloten op het TaxiID-netwerk. Het gaat om Taxi Oenema uit Heerenveen en Taxibedrijf Bestax uit Amersfoort. Omdat de koppeling WinTax-TaxiID is geactiveerd, zijn alle beschikbare taxi’s zichtbaar in het TaxiID-netwerk. Hiervoor hoeven de chauffeurs geen smartphone te gebruiken. 

De GPS-positie en beschikbaarheid van de taxi’s worden vanaf de dataterminal via WinTax doorgegeven aan het TaxiID-netwerk.

Rit bestellen

De eerste rit is inmiddels besteld door een klant met de TaxiID-app, vertelt Remco Oenema. “We gebruiken al jaren WinTax. En bestellen via zo’n app in plaats van telefonisch is toch de toekomst. Hiermee hopen we wat extra ritten te genereren.”

De beschikbaarheid van een taxi wordt automatisch via WinTax aan TaxiID doorgegeven. Als een voertuig van Oenema wordt besteld, komt de rit automatisch in WinTax terecht. De centrale stuurt hem door naar de dichtsbijzijnde beschikbare taxi.

Centrale

“Mocht het ooit zover komen dat bijna alle ritten op deze manier worden besteld, scheelt dat voor de centrale natuurlijk een hoop tijd aan binnenkomende telefoontjes”, vertelt Oenema. “We zullen zien hoe snel die ontwikkeling gaat.”

Klanten zien op hun smartphone de beschikbare voertuigen van centrales als Oenema en Bestax. Zodra een rit besteld wordt, kan automatisch via WinTax of handmatig door de planner uitgegeven worden. Zo houdt de taxicentrale volledige controle over de ritverdeling. De taxichauffeur krijgt de rit binnen op zijn dataterminal.

Dataterminal

Met deze ontwikkeling wil TaxiID ook klanten buiten de grote steden beter van dienst te zijn via de app. Ieder merk dataterminal is geschikt voor deze oplossing. Voorlopig is de koppeling alleen beschikbaar met het planprogramma WinTax. In de toekomst wordt ook een koppeling ontwikkeld voor andere planprogramma’s.

Een taxibedrijf betaalt alleen aan TaxiID als er daadwerkelijk een rit wordt besteld door een klant. Het bedrag is 75 cent per bestelling. De taxirit hoeft dan niet handmatig aangenomen te worden, maar belandt automatisch in WinTax.

Taxistandplaats

“Als het goed gaat werken zou TaxiID de standaard taxistandplaatsen wel eens kunnen vervangen”, zegt Edwin Besseling van Bestax. “Ook is het een goede mogelijkheid om in het buitengebied ingezet te worden als je daar als taxi aanwezig bent.”

Bart Pals

Lees ook: TaxiID beschikbaar voor taxibedrijven met dataterminals

TaxiID, taxicentrale, taxi Oenema,

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxicentrales via dataterminal aangesloten op taxiID-netwerk | TaxiPro
taxi, taxibus, Oenema, Heerenveen

Taxicentrales via dataterminal aangesloten op taxiID-netwerk

De eerste taxicentrales zijn via hun dataterminal aangesloten op het TaxiID-netwerk. Het gaat om Taxi Oenema uit Heerenveen en Taxibedrijf Bestax uit Amersfoort. Omdat de koppeling WinTax-TaxiID is geactiveerd, zijn alle beschikbare taxi’s zichtbaar in het TaxiID-netwerk. Hiervoor hoeven de chauffeurs geen smartphone te gebruiken. 

De GPS-positie en beschikbaarheid van de taxi’s worden vanaf de dataterminal via WinTax doorgegeven aan het TaxiID-netwerk.

Rit bestellen

De eerste rit is inmiddels besteld door een klant met de TaxiID-app, vertelt Remco Oenema. “We gebruiken al jaren WinTax. En bestellen via zo’n app in plaats van telefonisch is toch de toekomst. Hiermee hopen we wat extra ritten te genereren.”

De beschikbaarheid van een taxi wordt automatisch via WinTax aan TaxiID doorgegeven. Als een voertuig van Oenema wordt besteld, komt de rit automatisch in WinTax terecht. De centrale stuurt hem door naar de dichtsbijzijnde beschikbare taxi.

Centrale

“Mocht het ooit zover komen dat bijna alle ritten op deze manier worden besteld, scheelt dat voor de centrale natuurlijk een hoop tijd aan binnenkomende telefoontjes”, vertelt Oenema. “We zullen zien hoe snel die ontwikkeling gaat.”

Klanten zien op hun smartphone de beschikbare voertuigen van centrales als Oenema en Bestax. Zodra een rit besteld wordt, kan automatisch via WinTax of handmatig door de planner uitgegeven worden. Zo houdt de taxicentrale volledige controle over de ritverdeling. De taxichauffeur krijgt de rit binnen op zijn dataterminal.

Dataterminal

Met deze ontwikkeling wil TaxiID ook klanten buiten de grote steden beter van dienst te zijn via de app. Ieder merk dataterminal is geschikt voor deze oplossing. Voorlopig is de koppeling alleen beschikbaar met het planprogramma WinTax. In de toekomst wordt ook een koppeling ontwikkeld voor andere planprogramma’s.

Een taxibedrijf betaalt alleen aan TaxiID als er daadwerkelijk een rit wordt besteld door een klant. Het bedrag is 75 cent per bestelling. De taxirit hoeft dan niet handmatig aangenomen te worden, maar belandt automatisch in WinTax.

Taxistandplaats

“Als het goed gaat werken zou TaxiID de standaard taxistandplaatsen wel eens kunnen vervangen”, zegt Edwin Besseling van Bestax. “Ook is het een goede mogelijkheid om in het buitengebied ingezet te worden als je daar als taxi aanwezig bent.”

Bart Pals

Lees ook: TaxiID beschikbaar voor taxibedrijven met dataterminals

TaxiID, taxicentrale, taxi Oenema,

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.