Mercedes-Benz, E-Klasse, jubileum

Mercedes-Benz maakt 500.000e E-Klasse van huidig model

De 500.000e E-Klasse van de huidige (W 212-) serie is in de Mercedes-Benz-fabriek in het Duitse Sindelfingen geproduceerd. Deze mijlpaal is binnen drie jaar na de start van de productie (mei 2009) bereikt. De Mercedes-Benz E-Klasse is hiermee de meest succesvolle zakenauto ooit: in 60 jaar meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren

De E-Klasse is op het gebied van zowel veiligheid als comfort de maatstaf in zijn segment. Bovendien is de huidige E-Klasse mede dankzij BlueEFFICIENCY-motoren efficiƫnter dan ooit.

Brandstof

Klanten kunnen kiezen uit benzine-, diesel- en zelfs aardgasmotoren. In juli komt de E 300 BlueTEC HYBRID op de markt. Deze uitvoering is goed voor een gemiddeld verbruik van slechts 4,2 l/100 km (CO2: 109 g/km). Dat maakt de E-Klasse tot de zuinigste auto in zijn segment. Bovendien komt hij hiermee (eveneens als enige auto in zijn klasse) in aanmerking voor slechts 20% bijtelling (ook na 1 juli).

In de hele Europese taxibranche is de E-Klasse zeer geliefd. Vooral vanwege zijn comfort, uitstraling en onderhoudsvriendelijkheid.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.