Connexxion lanceert taxi app Cabster

Taxi’s in heel Nederland bestellen en betalen met de smartphone. Connexxion gaat vanaf vandaag (12 juni) de markt voor straattaxi’s bewerken met een app die het mogelijk maakt om zonder cash een taxirit af te rekenen.

De app heet ‘Cabster’ en moet onderscheidend gaan worden in de taxibranche, verwacht Connexxion.

Met de app kun je ad hoc een taxi bestellen. Van tevoren wordt de kortste afstand berekend waarop de prijs wordt gebaseerd. Betalen gaat via de app, via internetbankieren of via de creditcard. Voordat de taxi arriveert krijgt de klant het bericht: ‘Uw taxi komt eraan’.

Netwerk

Connexxion komt met een landelijk dekkend netwerk en dat is er nog niet op de markt voor straattaxi’s, zegt Vegter: “Wij maken gebruik van ons eigen wagenpark, maar wij maken ook gebruik van lokale taxibedrijven”. Connexxion biedt daar nu ook al taxivervoer mee aan op contractbasis aan onder meer het ministerie van VWS en aan een grote verzekeraar.

Grootst

Ook zonder straattaxi’s is Connexxion al het grootste taxibedrijf van Nederland met meer dan 4200 voertuigen. Het bedrijf is in 2011 flink gegroeid met 27 gewonnen aanbestedingen. Zo verwierf Connexxion contracten voor regionaal taxivervoer in Twente en werd het contract voor Leerlingenvervoer in Utrecht, Gooi & Vechtstreek en Amsterdam aan de vervoersmaatschappij gegund.

Taxi Apps

Cabster is zeker niet de eerste taxi-app. In 2010 lanceerde Taxi-Bavaria als eerste een landelijk dekkende taxi-app (TXXI) die het mogelijk maakte om via een app een taxi te bestellen. In 2011 lanceerde Korton Wincab, een whitelabel taxi-app waarmee taxibedrijven hun eigen app kunnen lanceren om zo hun klanten aan zich te binden. In hetzelfde jaar kwam ook TaxiID op de markt die op een open en onafhankelijke wijze en tegen lage kosten taxivraag aan taxiaanbod koppelen, zonder tussenkomst van een taxicentrale. In 2012 lanceerde meerdere taxi-centrales, waaronder TCA, een eigen mobiele app voor het bestellen van een Taxi.

Bekijk hier hoe Cabster werkt:  http://itunes.apple.com/us/app/cabster-taxi/id529830927?mt=8

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Connexxion lanceert taxi app Cabster”

taxichauffeur Utrecht|12.06.12|23:13

Heb net even een aantal ritjes berekend. Maar kom op hogere bedragen uit dan dat ik op mijn meter heb staan heb staan. Ik rij zelf in Utrecht.Hoe ze de rit berekenen staat niet duidelijk vermeld. Dus geen instaptarief, kilometerprijs en wachtarief. Wat we wel op de auto moeten hebben staan.Plus gaat de taxi van connexxion bijvoorbeeld in de stad Utrecht ook over de busbanen met ontheffing Zo niet dan rijden ze om met de klant. Dus niet eerlijk naar de klant. Kortom heb er vraagtekens bij.

Cabster|13.06.12|15:57

De consument loopt geen enkel financieel risico. Cabster is onderdeel van Connexxion en samen zijn wij verantwoordelijk voor de betalingen. Mocht om wat voor reden dan ook, een rit door het taxibedrijf worden geannuleerd of niet uitgevoerd, dan krijgt de klant het reeds betaalde bedrag automatisch binnen 24 uur teruggestort.

mustz|13.06.12|19:04

@Cabster, zou je ook de vragen van @taxichauffeur Utrecht willen beantwoorden?

Ben van der Meijden|15.06.12|14:55

De centrale waar ik bij aangesloten ben (TCA), werkt sinds deze week ook met deze taxi App.
Blijkbaar heeft onze directie nog steeds niet in de gaten dat Connection de vijand van de eigen rijder is. We helpen ze weer op het paard, net als op Schiphol is gebeurd, en wanneer ze genoeg auto’s hebben worden we bedankt voor de samenwerking en hebben we onze concurrent in het zadel geholpen.Connection schrijft overal op in, kan ook makkelijk als je een door de overheid gesubsidieerd bedrijf bent..

dennis|21.06.12|22:44

connexxion krijgt van de klant 70 euro en het taxi bedrijf krijgt 55 euro.. wat schieten de taxi bedrijven ermee op dan

Taxiinarnhem|26.06.12|16:42

De zoveelste app…. en er zullen nog veel meer volgen….
Wat mij betreft is TaxiID de enige onafhankelijke app en voor mij dus DE taxi-app.
Vooruit betalen zullen niet veel stappers doen, want hoe werkt dit op een drukke zaterdagnacht? Als er geen taxi vrij is? Heb je betaald en moet je achteraf maar zien hoe je het geld terug krijgt.

Dirk|05.07.12|12:13

Maak je niet druk, connexxion verkloot toch alles. 12 jaar geleden namen ze ons bedrijf over. we waren de enigste in de wijde omgeving met heel veel straattaxi. nu is er niks meer van over. zelfs het contractwerk alles waren ze binnen de korste keren kwijt, en wij met 30 man onze baan.