Toyota

Aanleg Toyota-netwerk voor elektrisch vervoer

Imtech gaat een netwerk van oplaadpunten aanleggen bij de bezitters van een Toyota Prius Plug-In Hybrid thuis en bij alle Toyota-dealers in Nederland. De verwachting is dat er in de loop van dit jaar tussen de 1300 en 2500 laadpunten komen bij berijders en 117 dubbele laadpunten bij de dealers.

De opdrachtgever voor de installatie van het netwerk is The New Motion, ontwikkelaar en leverancier van laadproducten van elektrische auto’s en partner van Toyota-importeur Louwman & Parqui voor het opzetten van de oplaadinfrastructuur in Nederland.

Laadpalen

Imtech gaat de oplaadpunten plaatsen. De laadpalen houden bij wanneer en hoe lang er wordt opgeladen. Die gegevens kunnen berijders gebruiken voor het bijhouden van hun administratie of voor declaraties bij werkgever of belastingdienst.Topman René van der Bruggen van Imtech vindt het initiatief van Toyota als voorbeeld voor andere automerken. “Hiermee kunnen automerken hun service aan hun berijders aanzienlijk vergroten en wordt een belangrijke drempel om over te gaan tot de aanschaf van elektrische of hybride auto’s weggenomen.”

Imtech en The New Motion verwachten dat het aantal oplaadpunten snel zal toenemen. Het netwerk maakt deel uit van de oplaadservice van Toyota dat is in inbegrepen bij de aanschaf van een nieuwe hybride auto.

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “Aanleg Toyota-netwerk voor elektrisch vervoer”

Elektrische Voertuigen Club|15.06.12|17:30

Overal in Nederland worden laders geplaatst. Het vooroordeel dat je nergens je elektrische auto en elektrische scooter kunt opladen, is nu voorbij. Woon-werk verkeer is met de elektrische auto goed realiseerbaar.

Richard|18.06.12|09:51

En als je ergens je electrische auto wil opladen bij een paal ofzo, dan staat er wel weer een auto die nog gewoon op diesel rijdt ofzo. zijn daar nog regels voor ofzo. Ik heb weleens een bord gezien bij een parkeerplaats met oplaadpaal.

arie|21.06.12|11:55

is de toyota aktie alleen geschikt voor toyota’s of ook voor andere wagens?