snellader, opening

TOTAL breidt netwerk snellaadpunten in de Randstad uit

TOTAL Nederland breidt haar netwerk van snellaadpunten voor elektrische auto’s in de Randstad uit. Het derde Total Plug to Drive-snellaadpunt is officieel geopend op het Total-tankstation De Staart in Houten. De komende maanden realiseert Total nog vier snellaadpunten op tankstations in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

De groei van het netwerk markeert volgens Benoît Ortegat, Managing Director van TOTAL Nederland ‘de overgang naar een periode, waarin mensen zich meer en meer bewust worden van het belang van duurzame mobiliteit’.

Schiphol

In september 2011 en januari dit jaar opende TOTAL al snellaadpunten in de regio Amsterdam (Olympisch Stadion en Schiphol) waar inmiddels zo’n vierhonderd keer gebruik van is gemaakt.
De Total Plug to Drive-snellaadpunten kunnen in maximaal dertig minuten een volledig lege accu van een elektrische auto tot 80% opladen – dit staat gelijk aan een actieradius van ongeveer honderd kilometer.

De snellaadpunten zijn momenteel geschikt voor elektrische auto’s die kunnen opladen met gelijkstroom (DC400V/125A) volgens het Japanse protocol ChaDeMo. De laadpaal is tevens voorbereid op het snelladen met wisselstroom (AC driefasig 400V/63A). Van deze vorm van snelladen zijn er momenteel nog geen modellen beschikbaar. Om naast oplaadgemak ook betaalgemak te waarborgen, heeft Total een speciale Plug to Drive-prepaid card ontwikkeld. De kosten voor het opladen worden afgerekend in eenheden van tien minuten oplaadtijd.

Overheden

Bij de realisatie van het Total Plug to Drive-concept werkt Total nauw samen met overheden en marktpartijen. “Dit is exact waar Total voor staat: samen met andere partijen nieuwe oplossingen ontwikkelen, die bijdragen aan de duurzame mobiliteit van onze klanten”, zegt Ortegat op TankPro.nl.

Uiteindelijk wil Total tot een dekkend netwerk van snellaadpunten in de Randstad komen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “TOTAL breidt netwerk snellaadpunten in de Randstad uit”

arie|28.06.12|12:55

Helaas is het niet zo mooi als wordt voorgesteld.
opladen bij Total is 50% duurder dan opladen bij openbare snelladers en je krijgt voor dit meer geld minder stroom.
de accu wordt bij Total slechts 20 minuten opgeladen en niet tot 80% geladen.
TIP : gebruik de snelladers bij de ANWB servicepunten, deze zijn gratis en laden in 30 minuten tot 80%, spaar je toch mooi € 12 per keer laden uit.