wintax, taxicentrale, planner

Korton introduceert automatische rittenplanner WAPS

Korton Group heeft een automatische rittenplanner voor het personenvervoer geïntroduceerd. Met deze WinTax Automatische Planning Service (WAPS) completeert Korton Group haar automatiserinsoplossing voor het personenvervoer. Het aannemen, uitgeven, monitoren en factureren was al mogelijk vanuit de elektronische ritagenda WinTax. Met WAPS is nu ook de planning volledig te automatiseren. Een planner hoeft zich alleen nog maar te richten op uitzonderingen en excessen in de planning.

Hoewel WAPS is ontstaan vanuit de behoefte van de WinTax-gebruikers, is het systeem zo ontwikkeld dat het ook uitstekend functioneert in combinatie met ritagenda’s van andere leveranciers.

Taxi-ondernemer

“Met de introductie van WAPS bieden wij de taxi-ondernemer een totaaloplossing die volledig is toegespitst op het verhogen van de efficiency. Want alleen op die momanier kunnen investeringen worden verantwoord”, licht Peter Altevogt, directeur Korton Group toe. “Net als WinTax is ook WAPS geheel in eigen beheer ontwikkeld.”

De service voorziet de planner van ritsuggesties gebaseerd op kostenfuncties (tijd, bezettingsgraad, klanttevredenheid, kwaliteit). De planner bepaalt het ‘gewicht’ van de verschillende kostenfuncties. WAPS bewaakt de marges en regels van de contractafspraken.

Planner

WAPS is ontwikkeld ter ondersteuning van de planner. Het is uiteindelijk de planner die bepaalt of de suggesties van WAPS worden overgenomen. WAPS neemt de planner veel werk uit handen, zodat hij zich kan richten op uitzonderlijke en gecompliceerde omstandigheden. “Met WAPS beschikt een taxibedrijf dus altijd over kwalitatief goede planningen”, vertelt Altevogt.

WAPS wordt aangeboden vanuit het datacenter van Korton. Dat betekent dat het bedrijfsnetwerk van de taxi-onderneming niet wordt belast. Altevogt: “Ze weet planner zeker dat WAPS altijd over voldoende rekencapaciteit beschikt om hem snel van slimme suggesties te kunnen voorzien.”

Proef

WAPS is op proef te verkrijgen voor een periode van 2 maanden. Taxibedrijven betalen alleen voor de inrichting van WAPS en het consult van de Korton-experts. Het gebruik zelf is tijdens de proefperiode gratis. www.wintax.nl 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.