Elektrische taxi, taxi, RTC, Rotterdamse Taxi Centrale

Rotterdam wil 1.000 elektrische laadpalen hebben in 2014

Rotterdam wil eind 2014 over een netwerk van 1.000 oplaadpunten beschikken. Het neemt daarmee, samen met Amsterdam, een leidende positie in op het gebied van duurzaam vervoer. Het bedrijf Cofely voorziet de stad van oplaadpunten voor elektrische voertuigen en wordt ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de exploitatie van die infrastructuur.

Voor het eerst heeft een stad ervoor gekozen om installatie en onderhoud af te nemen bij één partij. De laadpalen worden gefabriceerd door EV Box.

Elektrisch vervoer

“Als wereldhavenstad neemt Rotterdam haar verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst. In de Rotterdamse stad en haven is veel verkeer. De uitdaging is om mobiliteit zo te verduurzamen dat de luchtkwaliteit verbetert en de geluidshinder en CO2-uitstoot afneem”, vertelt wethouder Van Huffelen van de gemeente Rotterdam.

Rotterdam wil de introductie van deze vervoersvorm versnellen. Een goed netwerk van (snel)laadpalen zal de ontwikkeling van elektrische auto’s verbeteren. Hierdoor neemt de actieradius toe, wat zeer belangrijk is voor exploitatie van de taxibranche. Ook de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) heeft aangegeven elektrische ambities te hebben.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Rotterdam wil 1.000 elektrische laadpalen hebben in 2014”

BJH Wiegman|09.08.12|11:40

Wij zijn bezig om een laadstation te ontwikkelen voor metname beroepsvervoer die met elektrische voertuigen werken zoals taxi en bezorgdiensten.wellicht iets om over na te denken dit aalemaal d.m.v zon en windenergie .
Zijn er bedrijven die aan een pilot mee willen doen horen we dat graag.

Dutch Innovators Groningen

Dave Pompe|13.08.12|09:26

Beste Dutch Innovator,

Graag zou ik in contact met u komen.
kunt u mij een telefoonnummer of een mail adres toezenden.

Met vriendelijke groet,
Dave Pompe.

BJH Wiegman|13.08.12|10:00

Geachte Dave ea

Hierbij een emailadres dutchgreenpower@live.nl