Revirda, Dan Fennessey, Dwight Gunning en Angelos Kanellopoulos, app, taxi

Nieuwe app laat taxichauffeurs zien waar potentiële klanten zijn

Als taxichauffeur ben je altijd op zoek naar de plekken waar klanten zijn. Dat kan bijvoorbeeld een drukke binnenstad zijn of een Centraal Station. Maar dat weten je collega’s ook. De nieuwe app Revirda laat taxichauffeurs zien waar de ‘hotspots’ zijn met veel mensen, bijvoorbeeld op feestjes. Waardevolle informatie voor een straattaxi-chauffeur.

De app is klaar voor gebruik op Android-toestellen. De iPhone app volgt naar verwachting deze zomer. De introductie start in Amsterdam, daarna volgen andere steden.

Social Media

Revirda laat taxichauffeurs zien waar mensen bij elkaar samenkomen. Daarvoor gebruikt het de data van diverse social media, zoals Facebook, Twitter en Foursquare. Meestal zijn er ongeveer 10 tot 15 hotspots zichtbaar in Amsterdam.

“Gebruikers sturen vaak de locatie mee met bijvoorbeeld een Facebook-update”, vertelt Dan Fennessy van Revirda. “Die gegevens gebruiken we om hotspots te vinden. Zo kan de taxichauffeur zien waar potentiële klanten zijn.”

Evenementen

Hij noemt als voorbeeld diverse evenementen, conferenties of netwerkborrels. Die zijn vaak onregelmatig en altijd op een andere plek. Nu ziet een taxibedrijf pas dat er klanten zijn, als er veel ritten besteld worden vanaf die locatie. Met de app Revirda ziet een taxichauffeur dat al van tevoren en kan er al gaan posten.

Fennessy: “Taxichauffeurs hoeven deze informatie dus niet meer zelf te verzamelen. Bovendien zie je ook of er andere Riverda-gebruikers in de buurt zijn van de hotspot. Zodat je eventueel een andere hotspot op kunt gaan zoeken.”

Initiatief

De app is een initatief van Dwight Gunning, Dan Fennessy en Angelos Kanellopoulos. Ze zijn actief als technische consultant en in de online marketing en bouwen in hun vrije tijd de app.

Omdat Revirda nog volop in ontwikkeling is, kunnen Amsterdamse taxichauffeurs hem nu als introductie-aanbod drie maanden gratis gebruiken. “Met de feedback die we krijgen van deze chauffeurs kunnen we Revirda nog verder verbeteren”, zegt Fennessy. “Zodra wij het gevoel hebben dat de app helemaal klaar is, zullen we er een abonnementsvorm aan koppelen.”

Hij vervolgt: “Zo veel mogelijk losse taxiritjes oppikken is een kwestie van op de juiste tijd op de juiste plek zijn. Met de app Riverda helpen wij taxichauffeurs hierbij.”

Bart Pals

Revirda, app, taxi, screenshot, hotspot

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.