mercedes-benz, cla, a-klasse, sedan

Mercedes-Benz komt met sedan-versie van nieuwe A-Klasse

AUTOVANDAAG – Nu de nieuwe A-Klasse van Mercedes-Benz bij de dealer staat is het tijd om uit te kijken naar nieuwe varianten. De vierdeurs CLA is al helemaal ongecamoufleerd gespot. Het is de vierdeurs uitvoering van de A-Klasse. En we moeten zeggen; het design is erg mooi!

Het gamma van de A-Klasse is niet compleet zonder een vierdeursvariant. Hoewel je ‘m gewoon een sedan kunt noemen, moet de CLA meer het kleine broertje zijn van de CLS.

CLA

Zodoende wordt de CLA ook iets hoger gepositioneerd dan de vijfdeurs, met krachtiger motoren uit de A-Klasse en iets hogere prijzen. Mercedes-Benz stuurt deze carrosserievariant – in tegenstelling tot de hatchback – ook naar Amerika.

Het debuut van de CLA laat waarschijnlijk nog heel even op zich wachten. Voordat-ie bij de dealer staat hebben we eerst al kunnen neuzen aan de A45 AMG. Later volgt Das Haus ook nog met een compacte SUV-variant en een Shooting Brake. 

Mercedes-Benz, CLA, A-Klasse, sedan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.