Taxmobil

Frankfurt lanceert nieuw taxi-concept

In Frankfurt start in de loop van dit jaar een nieuw taxi-initiatief. Taxmobil is een soort combinatie van regiotaxi en openbaar vervoer met een vaste prijs. Als het concept in Frankfurt slaagt, willen de initiatiefnemers het uitbreiden naar de rest van Duitsland en steden in andere landen.

Het idee achter Taxmobil is eenvoudig. Deelnemers kunnen een maandabonnement aanschaffen voor 48 euro. Voor dat bedrag kunnen ze in 24 uur per dag onbeperkt gebruik maken van een taxi van Taxmobil in Frankfurt. Ze moeten hun taxi wel delen met andere passagiers, want om het systeem betaalbaar te maken worden taxiritten gecombineerd. Taxmobil is nog bezig met het begrenzen van het gebied waar ze precies gaat rijden.

Brede doelgroep

Taxmobil werkt in Frankfurt samen met een aantal partners: InnoZ (een samenwerkingsverband van een groep bedrijven waaronder Deutsche Bahn), A.M.M. Taxi Frankfurt en Taxi Vereinigung Frankfurt am Main. Het bedrijf richt zich op een brede doelgroep: van zakelijke gebruikers en forensen tot scholieren, studenten en ouderen. Het project kent een lange voorgeschiedenis. Er is zo’n tien jaar gestoken in de voorbereiding.

Taxmobil gaat zelf geen voertuigen aanschaffen, maar huurt taxi’s of maakt gebruik van de diensten van verhuurbedrijven. Het bedrijf verwacht dat ook taxibedrijven in de stad kunnen profiteren van het nieuwe systeem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.