CNGnet, opening, maarssen, aardgas, tankstation

Zevende aardgastankstation in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht beschikt inmiddels over 7 aardgas-tankstations. Woensdagmiddag is er een nieuw aardgastankstation geopend van CNG Net in Maarssen. Dit nieuwe duurzame en schone tankstation onder de luifel van Shell bevindt zich aan de Maarsseveensepoort 2 in Maarssen. Het is het eerste aardgas-station in de gemeente Stichtse Vecht. De officiële opening werd verricht door Wethouder Piet Ploeg van de gemeente Stichtse Vecht, Kevin Vermeij van CNG Net en Cora Hofstee van Tankstation Stam.

Wethouder Duurzaamheid Piet Ploeg: “We zijn blij met de opening van dit aardgastankstation in Stichtse Vecht. Zo komen er steeds meer mogelijkheden voor automobilisten die schoon willen rijden. Die mogelijkheden stimuleren wij graag.”

Aardgas-tankstations

Kevin Vermeij, CNG Net: “De keuze van deze locatie voor een aardgas-tankstation van CNG Net, voorzien van de modernste technieken, stelt bedrijven in de regio in staat om bewust te kiezen voor een schone brandstof. We zien dat de vraag toeneemt. Door te rijden op CNG in plaats van benzine of diesel kunnen bedrijven en particulieren voordeliger hetzelfde aantal kilometers blijven rijden zonder schade aan de omgeving toe te brengen. Zo draagt CNG bij aan een schonere toekomst.”

Rijden op CNG biedt een aantal voordelen voor automobilisten. CNG tanken is ruim 40% voordeliger dan diesel en zorgt ervoor dat hij schoon en verantwoord mobiel blijft zoals hij dat gewend is. Een CNG auto stoot 20% minder CO2 uit en zelfs 95% minder stikstofoxide (NOx). Daarnaast zijn andere schadelijke stoffen zoals: roet en fijn stof verleden tijd. Inmiddels zijn er al veel voertuigen affabriek verkrijgbaar op deze brandstof.

Het CNG Net-tankstation in Maarssen is goed bereikbaar vanaf de snelweg A2. Er kan 24/7 CNG worden getankt en betaald worden met PIN, Maestro, Travelcard, MultiTankCard en Visa. Shell Stam is het 54e tankstation van CNG Net. In totaal zijn er inmiddels ruim 108 CNG-tankstations in Nederland.

Transitie naar Groengas

CNG Net exploiteert CNG-tankstations en is de grootste leverancier van Groengas aan het wegverkeer in Nederland. De komende jaren zal CNG Net volledig overgaan op het leveren van Groengas. Dat ontstaat bij vergisting van groente-, fruit- en tuinafval, slib en mest en wordt duurzaam geproduceerd uit reststromen die al eerder CO2 uit de lucht hebben opgenomen. Rijden op Groengas is daarom nagenoeg klimaatneutraal.

Het geproduceerde Groengas wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd zodat het beschikbaar komt op de tankstations van CNG Net. Transport over de weg is dan niet nodig. “Niet voor niets wordt Groengas daarom als de meest duurzame brandstof voor de komende jaren gezien”, aldus CNG Net.

CNG Net, aardgas, tankstation, groengas

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Zevende aardgastankstation in de provincie Utrecht | TaxiPro
CNGnet, opening, maarssen, aardgas, tankstation

Zevende aardgastankstation in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht beschikt inmiddels over 7 aardgas-tankstations. Woensdagmiddag is er een nieuw aardgastankstation geopend van CNG Net in Maarssen. Dit nieuwe duurzame en schone tankstation onder de luifel van Shell bevindt zich aan de Maarsseveensepoort 2 in Maarssen. Het is het eerste aardgas-station in de gemeente Stichtse Vecht. De officiële opening werd verricht door Wethouder Piet Ploeg van de gemeente Stichtse Vecht, Kevin Vermeij van CNG Net en Cora Hofstee van Tankstation Stam.

Wethouder Duurzaamheid Piet Ploeg: “We zijn blij met de opening van dit aardgastankstation in Stichtse Vecht. Zo komen er steeds meer mogelijkheden voor automobilisten die schoon willen rijden. Die mogelijkheden stimuleren wij graag.”

Aardgas-tankstations

Kevin Vermeij, CNG Net: “De keuze van deze locatie voor een aardgas-tankstation van CNG Net, voorzien van de modernste technieken, stelt bedrijven in de regio in staat om bewust te kiezen voor een schone brandstof. We zien dat de vraag toeneemt. Door te rijden op CNG in plaats van benzine of diesel kunnen bedrijven en particulieren voordeliger hetzelfde aantal kilometers blijven rijden zonder schade aan de omgeving toe te brengen. Zo draagt CNG bij aan een schonere toekomst.”

Rijden op CNG biedt een aantal voordelen voor automobilisten. CNG tanken is ruim 40% voordeliger dan diesel en zorgt ervoor dat hij schoon en verantwoord mobiel blijft zoals hij dat gewend is. Een CNG auto stoot 20% minder CO2 uit en zelfs 95% minder stikstofoxide (NOx). Daarnaast zijn andere schadelijke stoffen zoals: roet en fijn stof verleden tijd. Inmiddels zijn er al veel voertuigen affabriek verkrijgbaar op deze brandstof.

Het CNG Net-tankstation in Maarssen is goed bereikbaar vanaf de snelweg A2. Er kan 24/7 CNG worden getankt en betaald worden met PIN, Maestro, Travelcard, MultiTankCard en Visa. Shell Stam is het 54e tankstation van CNG Net. In totaal zijn er inmiddels ruim 108 CNG-tankstations in Nederland.

Transitie naar Groengas

CNG Net exploiteert CNG-tankstations en is de grootste leverancier van Groengas aan het wegverkeer in Nederland. De komende jaren zal CNG Net volledig overgaan op het leveren van Groengas. Dat ontstaat bij vergisting van groente-, fruit- en tuinafval, slib en mest en wordt duurzaam geproduceerd uit reststromen die al eerder CO2 uit de lucht hebben opgenomen. Rijden op Groengas is daarom nagenoeg klimaatneutraal.

Het geproduceerde Groengas wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd zodat het beschikbaar komt op de tankstations van CNG Net. Transport over de weg is dan niet nodig. “Niet voor niets wordt Groengas daarom als de meest duurzame brandstof voor de komende jaren gezien”, aldus CNG Net.

CNG Net, aardgas, tankstation, groengas

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.