Euphoria staat met Cabman en apps op beurs Contractvervoer

Euphoria is aanstaande donderdag aanwezig op de beurs van het Nationaal Congres Contractvervoer in Den Bosch. Het IT-bedrijf uit Tilburg is al meer dan tien jaar specifiek in de weer met boordcomputers voor taxi’s en zijn Cabman BCT krijgt steeds meer functies en apps toegevoegd. 

De in 2003 geïntroduceerde Cabman software is tegenwoordig aangesloten op een zogenaamde cloud, waarop gebruikers tal van diensten aantreffen. Cabman Online is een portaal waarmee vervoerders en opdrachtgevers inzicht hebben in gepland en verreden vervoer en uitvoeringsdetails. Ook chauffeurs, reizigers en zo mogelijk locatie- of groepsmanagers kunnen afhankelijk van per account toegekende rechten deelnemen in het bedrijfsproces.

Online

De rittenstaat is online software geworden met informatie over ritten en deelnemers. Het portaal toont onder meer een interactieve kaart met daarbij deelnemers, tijden en absenties. Een boekingsmodule geeft afgesproken prijs of een rit op tarief weer, inclusief het geschatte totaalbedrag. Via formulieren kunnen vervoerders, opdrachtgevers en reizigers boekingen registreren. Daarvoor is ook een app voor iOS en binnenkort ook Android.

Apps

Apps zijn er verder met een functie voor dispatch en reizigers. De dispatch app maakt van een iPhone of iPad een minicentrale, handig voor TTO’s en kleine vervoersbedrijven waar de centralist of eigenaar ook rijdt. Uniek in vergelijking tot andere apps, is dat ingevoerde ritten ermee kunnen worden verstuurd naar chauffeurs. Reiziger App maakt dat klanten met hun smartphone de reis kunnen aanpassen, onder meer aangaande absentiestatus.

Een boordcomputer voor taxi’s is verplicht vanaf 1 juli 2014. Tot die datum geldt ook de subsidieregeling. Taxi’s die uitsluitend voor contractvervoer worden gebruikt moeten voor 1 februari van het jaar daarop van een BCT zijn voorzien.

banner, congres, contractvervoer, 2013, groen

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.