Quipment, BCT, productiehal, Venne Electronics, Boordcomputer Taxi

Quipment start productie BCT op, uitlevering vanaf juliNa het behalen van de RDW certificering afgelopen week heeft Quipment ook direct de productie van haar BCT opgestart. In de afgelopen maanden zijn hiervoor alle noodzakelijke voorbereidingen al getroffen. De eerste BCT’s worden op 15 juli ingebouwd, waarna er grootschalig uitgeleverd gaat worden. “Omdat de certificering binnen is mag Kiwa ook de benodigde systeemkaarten uitleveren. Zolang je niet beschikt over een certificering (typetoelating van de BCT, red,) kun je namelijk ook geen systeemkaarten krijgen”, vertelt Olof Dieckhaus, directeur Quipment. “En zonder systeemkaart, geen officiële BCT. De systeemkaart zorgt namelijk voor het zetten van een handtekening door de BCT over de verplichte gegevens.

Afgelopen week is de overeenkomst van Quipment met Kiwa getekend voor de uitlevering van de systeemkaart. 

”De eerste systeemkaarten komen woensdag binnen waardoor we dan ook de eerste batch BCT’s kunnen assembleren, testen en uitleveren. De productie hebben we uitbesteed aan Venne Electronics. Een zeer gerenommeerd familiebedrijf met ruim 35 jaar ervaring op productie gebied”, vertelt Dieckhaus.

Productie

Directeur-eigenaar Ward van der Venne: “Wij zijn blij dat we Quipment mogen toevoegen aan ons nog steeds groeiend aantal gerenommeerde klanten (Venne werkt bijvoorbeeld ook voor Philips Medical, red.). Voor Quipment hebben wij flink geïnvesteerd en speciaal onze productie faciliteiten verder uitgebreid. De BCT’s worden volledig geproduceerd en geassembleerd bij ons om zo de kwaliteit in eigen hand te houden.”

Het bedrijf heeft hiervoor een aparte hal in de productielocatie op Maastricht-Aachen Airport ingericht en 10 extra assemblage medewerkers aangenomen om deze piek van grote volumes goed te kunnen opvangen.

Certificering

Dieckhaus: “Al ruim 2 jaar weten we dat er geproduceerd moet worden onder hoge kwaliteits- en veiligheidseisen. We zijn dan ook trots, samen met de productielocatie, de belangrijke COP (Conformity Of Production) certificering van RDW behaald te hebben. Deze certificering bewijst dat er seriematig BCT’s geproduceerd kunnen worden die volledig voldoen aan de specificaties van de typegoedkeuring.”

In 2012 is Quipment nu ook integraal gestart met het werken volgens de ISO 9001:2008 normen. De keurings- en inbouwtak van Quipment heeft overigens al jaren een ISO certificering. Dit is nu doorgevoerd in het gehele bedrijf.”

Testapparatuur

Alle testapparatuur en software binnen het productieproces zijn door ons ontwikkeld, gaat Dieckhaus verder. “Zo kunnen we de hoogst mogelijke kwaliteit aan klanten garanderen. Hiermee kan Quipment als fabrikant de eindverantwoordelijkheid nemen en worden de testen onafhankelijk uitgevoerd.”

“Iedere BCT wordt namelijk altijd voor 100% getest. Dat houdt in dat alle contacten, het moederbord, beeldscherm en de behuizing volledig na productie en assemblage getest worden. Hiervoor hebben we zelf geïnvesteerd in een ICT (In Circuit Tester, red.) van betrouwbare Duitse makelij die nu bij Venne staat. Hierdoor kunnen we een zeer hoge kwaliteit waaarborgen en kunnen we ook minimaal 2 jaar garantie bieden.”

Testrapporten

Naast de testsoftware is er een applicatie ontwikkeld die zorgt voor het printen van productlabels, de registratie van de verzegelingen en het automatisch genereren van testrapporten. Deze laatste worden gebruikt voor Qiss (Quipment Installation Service System) waarin de hele levenscyclus van iedere individuele BCT en voertuig wordt vastgelegd.

Dieckhaus : “Naast de productie is ook de logistiek goed onder de loep genomen. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met een professionele logistiek dienstverlener die volledig via ons ERP pakket, AFAS, wordt aangestuurd. Zo wordt ieder pakketje met BCT’s op de juiste manier verpakt en van een label met pakbon voorzien. Onze klanten kunnen hun zendingen dan via track & trace volgen.”

Inbouwen

Op 15 juli worden de eerste BCT’s bij een aantal geselecteerde klanten uitgeleverd, ingebouwd en geactiveerd. Daarna zal er grootschalig uitgeleverd gaan worden door Quipment

Lees ook: Boordcomputer Taxi van Quipment is RDW-gecertificeerd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Quipment start productie BCT op, uitlevering vanaf juli | TaxiPro
Quipment, BCT, productiehal, Venne Electronics, Boordcomputer Taxi

Quipment start productie BCT op, uitlevering vanaf juliNa het behalen van de RDW certificering afgelopen week heeft Quipment ook direct de productie van haar BCT opgestart. In de afgelopen maanden zijn hiervoor alle noodzakelijke voorbereidingen al getroffen. De eerste BCT’s worden op 15 juli ingebouwd, waarna er grootschalig uitgeleverd gaat worden. “Omdat de certificering binnen is mag Kiwa ook de benodigde systeemkaarten uitleveren. Zolang je niet beschikt over een certificering (typetoelating van de BCT, red,) kun je namelijk ook geen systeemkaarten krijgen”, vertelt Olof Dieckhaus, directeur Quipment. “En zonder systeemkaart, geen officiële BCT. De systeemkaart zorgt namelijk voor het zetten van een handtekening door de BCT over de verplichte gegevens.

Afgelopen week is de overeenkomst van Quipment met Kiwa getekend voor de uitlevering van de systeemkaart. 

”De eerste systeemkaarten komen woensdag binnen waardoor we dan ook de eerste batch BCT’s kunnen assembleren, testen en uitleveren. De productie hebben we uitbesteed aan Venne Electronics. Een zeer gerenommeerd familiebedrijf met ruim 35 jaar ervaring op productie gebied”, vertelt Dieckhaus.

Productie

Directeur-eigenaar Ward van der Venne: “Wij zijn blij dat we Quipment mogen toevoegen aan ons nog steeds groeiend aantal gerenommeerde klanten (Venne werkt bijvoorbeeld ook voor Philips Medical, red.). Voor Quipment hebben wij flink geïnvesteerd en speciaal onze productie faciliteiten verder uitgebreid. De BCT’s worden volledig geproduceerd en geassembleerd bij ons om zo de kwaliteit in eigen hand te houden.”

Het bedrijf heeft hiervoor een aparte hal in de productielocatie op Maastricht-Aachen Airport ingericht en 10 extra assemblage medewerkers aangenomen om deze piek van grote volumes goed te kunnen opvangen.

Certificering

Dieckhaus: “Al ruim 2 jaar weten we dat er geproduceerd moet worden onder hoge kwaliteits- en veiligheidseisen. We zijn dan ook trots, samen met de productielocatie, de belangrijke COP (Conformity Of Production) certificering van RDW behaald te hebben. Deze certificering bewijst dat er seriematig BCT’s geproduceerd kunnen worden die volledig voldoen aan de specificaties van de typegoedkeuring.”

In 2012 is Quipment nu ook integraal gestart met het werken volgens de ISO 9001:2008 normen. De keurings- en inbouwtak van Quipment heeft overigens al jaren een ISO certificering. Dit is nu doorgevoerd in het gehele bedrijf.”

Testapparatuur

Alle testapparatuur en software binnen het productieproces zijn door ons ontwikkeld, gaat Dieckhaus verder. “Zo kunnen we de hoogst mogelijke kwaliteit aan klanten garanderen. Hiermee kan Quipment als fabrikant de eindverantwoordelijkheid nemen en worden de testen onafhankelijk uitgevoerd.”

“Iedere BCT wordt namelijk altijd voor 100% getest. Dat houdt in dat alle contacten, het moederbord, beeldscherm en de behuizing volledig na productie en assemblage getest worden. Hiervoor hebben we zelf geïnvesteerd in een ICT (In Circuit Tester, red.) van betrouwbare Duitse makelij die nu bij Venne staat. Hierdoor kunnen we een zeer hoge kwaliteit waaarborgen en kunnen we ook minimaal 2 jaar garantie bieden.”

Testrapporten

Naast de testsoftware is er een applicatie ontwikkeld die zorgt voor het printen van productlabels, de registratie van de verzegelingen en het automatisch genereren van testrapporten. Deze laatste worden gebruikt voor Qiss (Quipment Installation Service System) waarin de hele levenscyclus van iedere individuele BCT en voertuig wordt vastgelegd.

Dieckhaus : “Naast de productie is ook de logistiek goed onder de loep genomen. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met een professionele logistiek dienstverlener die volledig via ons ERP pakket, AFAS, wordt aangestuurd. Zo wordt ieder pakketje met BCT’s op de juiste manier verpakt en van een label met pakbon voorzien. Onze klanten kunnen hun zendingen dan via track & trace volgen.”

Inbouwen

Op 15 juli worden de eerste BCT’s bij een aantal geselecteerde klanten uitgeleverd, ingebouwd en geactiveerd. Daarna zal er grootschalig uitgeleverd gaan worden door Quipment

Lees ook: Boordcomputer Taxi van Quipment is RDW-gecertificeerd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.