Nieuwe, Mercedes-Benz, Sprinter Combi, taxibus, taxi

Nieuwe Sprinter Combi staat nu bij de Mercedes-Benz dealer

De nieuwe Sprinter Combi is nu leverbaar bij de Mercedes-Benz dealer. Hij is nog verder doorontwikkeld op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit, rendement en duurzaamheid. Bovendien kan de nieuwe Sprinter Combi, dankzij de zuinige motorenrange, als eerste bestelwagen ooit aan de strenge Euro VI-emissienorm voldoen.

In geen enkele bedrijfstak is de lading zo kostbaar als in het personenvervoer. Het werken met mensen maakt het werk uitdagend. Niet alleen de dienstverlening van de chauffeur is een grote bepalende factor in de kwaliteitsperceptie van de klant; juist het voertuig maakt het verschil. Uitstraling, betrouwbaarheid en comfort zijn belangrijke eigenschappen om succesvol in deze specifieke branche te opereren. Mercedes-Benz stelt met de nieuwe Sprinter wederom de norm, zodat taxibedrijven kunnen schitteren in het dagelijkse werk.

Stijlvol en comfortabel.

Als benchmark in zijn segment rijdt de Sprinter al sinds 1995 voorop. Ook de nieuwste generatie voldoet aan de allerstrengste eisen. De Sprinter wordt continu doorontwikkeld op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit, rendement en duurzaamheid. In het personenvervoer presenteert de Sprinter zich als het beste dat er op dit moment te koop is.

De nieuwe Sprinter is in lijn gebracht met de huidige designstijl van Mercedes-Benz. De nieuw vormgegeven radiatorgrille, bumper, spatschermen, koplampen met concerning light functie en dagrijverlichting voor bi-xenon en halogeen koplampen springen het meest in het oog. Daarmee wordt bij het voorrijden direct het gewenste visitekaartje afgegeven.

Stoelbekleding

Met fraaie chroomaccenten en de nieuwe standaard stoelbekleding Tunja, valt de Sprinter van binnen zeker niet uit de toon. Dankzij de ruime en ergonomisch hoogwaardige vormgeving voldoet het interieur aan de hoogste eisen op het gebied van functionaliteit en comfort.

Flexibiliteit heeft bij de Sprinter Combi de hoogste prioriteit. Het passagierscompartiment kan met een paar handgrepen tot een royale laadruimte worden omgevormd waardoor ook grote en zware goederen probleemloos kunnen worden vervoerd.

Stoelconfiguraties

Met de Sprinter Combi zijn er vele stoelconfiguraties mogelijk. Zo is naast de bijrijdersstoel tevens een tweezits bijrijdersbank leverbaar en kan het passagierscompartiment worden uitgerust met een twee- en driepersoonsbank. De stoelen en banken kunnen dankzij snelvergrendelingen in een handomdraai worden in- en uitgebouwd. Traditiegetrouw is de Mercedes-Benz Sprinter ook een prima basis voor het rolstoelvervoer.

De nieuwe Sprinter Combi kan, dankzij de zuinige motorenrange, als eerste bestelwagen ooit aan de strenge Euro VI-emissienorm voldoen. Met het standaard BlueEFFICIENCY-pakket worden het brandstofverbruik en emissie tot een minimum beperkt. Mercedes-Benz gebruikt hiervoor BlueTEC en de bijbehorende SCR-dieseltechnologie waarmee NOx-emissie wordt gereduceerd.

Dieselmotor

De motorenrange behelst een viercilinder CDI-dieselmotor in drie vermogensklassen en een krachtige V6 CDI-dieselmotor. De aandrijving wordt vervolmaakt door de eveneens standaard geleverde 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie. Deze zeventrapsautomaat zorgt voor veel comfort voor de bestuurder en inzittenden.

De efficiënte aandrijving levert ook nog eens een belangrijke bijdrage in het terugdringen van het brandstofverbruik. De nieuwe Sprinter stelt dus eveneens op het gebied van rendement de norm. Met een verbruik van 6,3 liter per honderd kilometer is de Sprinter uniek binnen het bestelwagensegment en het personenvervoer.

Veiligheidssystemen

Veiligheid is en blijft een belangrijk thema in het personenvervoer. Mercedes-Benz heeft daarom veiligheid continu hoog op de agenda staan. De Mercedes-Benz Sprinter loopt traditioneel voorop als het gaat om de veiligheid van inzittenden en medeweggebruikers. Ook de nieuwe Sprinter is daar geen uitzondering op.

Dankzij vijf nieuwe actieve assistentiesystemen, waaronder de absolute wereldprimeur Crosswind Assist, is deze Mercedes-Benz bestelwagen de veiligste in zijn segment. Crosswind Assist remt het voertuig bij harde zijwind gericht af zodat de Sprinter in het juiste spoor blijft.

Dodehoekassistent

Het innovatieve, eveneens tot de standaarduitrusting behorende rijdynamische regelsysteem ADAPTIVE ESP grijpt actief in door afzonderlijke wielen gericht af te remmen en houdt daarbij zelfs rekening met de laadtoestand.

Ook praktische veiligheidssystemen als de dodehoekassistent, spoorassistent en COLLISION PREVENTION ASSIST dat waarschuwt wanneer een afstand tot een ander voertuig of obstakel te gering is, helpen de bestuurder in het dagelijks gebruik. Hiermee is de veiligheid van de bestuurder, inzittenden en medeweggebruikers maximaal gegarandeerd.

Kijk voor meer informatie en/of een proefrit op www.mercedes-benz.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.