GreenesCab, taxi, groengas, Nissan NV200

Greenes bouwt Nissan NV200 om tot taxivoertuig op aardgas

Greenes Group uit Harmelen heeft in samenwerking met de Van Dijk Groep uit Utrecht een Nissan NV200 ontwikkeld op aardgas die voldoet aan de Euro 6 normering. Taxibedrijven die het voertuig willen gebruiken kunnen per gereden kilometer betalen plus een aanvangsfee. Dat is dan inclusief onderhoud, reparatie, verzekering en de brandstofkosten. De introductie van deze auto was op Ecomobiel beurs in Ahoy Rotterdam.

Wat het voertuig precies gaat kosten per kilometer, dat maakt Greenes pas eind oktober bekend.

Passagiers

De GreenesCab heeft een flexibel interieur waar tot 6 passagiers in vervoerd kunnen worden. Met de laatste twee zitplaatsen weg geklapt, ontstaat er een 4-persoons taxi met bagageruimte die geschikt is voor leerlingen-, vliegveld- en stedelijk taxivervoer.

“Om te voldoen aan de eisen van de euro 6 normering hebben we besloten de Nissan volledig op groengas te laten rijden”, legt Alex Severs van Greenes uit. “De originele benzinetank van de NV200 is vervangen door een kleine benzinetank die alleen in geval van nood gebruikt zal worden. Tijdens de keuring van de TüV is gebleken dat de groengas installatie zoals die door Greenes is geplaatst voldoet aan de normering.”

CNG

Greenes bestaat sinds 2010 en er werken tien mensen. Het bedrijf houdt zich bezig met duurzame oplossingen voor machines en voertuigen. Naast het installeren van CNG installaties in voertuigen houdt Greenes zich bezig met het verduurzamen van bestaande machines. Vorig jaar introduceerde Greenes in samenwerking met Orange Gas en BPA Project en Advies de EGG. Dat is een Opel Ampera die naast elektriciteit op groen gas rijdt.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.