Quipment, Boordcomputer Taxi, BCT

Boordcomputer Taxi gekoppeld aan draadloze betaalterminal

De Boordcomputer Taxi van Quipment kan voortaan via bluetooth aan de Adyen betaalterminal gekoppeld worden. Hierdoor kunnen klanten elektronisch betalen via pin en creditcard. “Door het lage instaptarief van de Adyen Shuttle van 99 euro per terminal komt het accepteren van pin- en creditcardbetalingen voor ieder taxibedrijf binnen handbereik”, licht Roy Boons van Quipment toe. “Waar eerdere initiatieven van zogenaamde ‘losse’ betaalterminals niet geslaagd zijn in de taxiwereld vanwege torenhoge aanschaf- en transactiekosten, wordt nu uitkomst geboden.”

De koppeling wordt rechtstreeks gemaakt tussen de Quipment BCT en de betaalterminal. Hierdoor hoeft de mobiele telefoon van de chauffeur niet gebruikt te worden. Bedragen op de geintegreerde taximeter worden automatisch via bluetooth naar de Adyen Shuttle gestuurd, waarna de klant met pin of creditcard kan betalen.

BCT

“Het bedrag wordt vervolgens via de GPRS-verbinding die al in de BCT aanwezig is, via beveiligde Quipment-servers, op de rekening van het taxibedrijf gestort. Uiteraard wordt er ook automatisch een transactiebon geprint”, meldt Boons.

De oplossing is volgens hem niet alleen interessant door het lage aanschaftarief, maar juist door de transactiekosten. “Dat zijn uiteindelijk de kosten die over de periode van gebruik het verschil gaan maken. En hoe groter de omzet, hoe groter de verschillen worden met andere aanbieders”, vertelt Olof Dieckhaus van Quipment.

Transactiekosten

“Met transactiekosten van 1,15% en 1,40% voor respectievelijk Visa en Mastercard worden veruit de goedkoopste tarieven geboden. We hebben al een fors aantal bestellingen ontvangen voor de Adyen Shuttle in combinatie met de Quipment BCT bij bestaande relaties.”

Dit is de betaalterminal die gekoppeld kan worden met de Quipment BCT:

Shuttle, betaalterminal, Quipment BCT, draadloos

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Boordcomputer Taxi gekoppeld aan draadloze betaalterminal | TaxiPro
Quipment, Boordcomputer Taxi, BCT

Boordcomputer Taxi gekoppeld aan draadloze betaalterminal

De Boordcomputer Taxi van Quipment kan voortaan via bluetooth aan de Adyen betaalterminal gekoppeld worden. Hierdoor kunnen klanten elektronisch betalen via pin en creditcard. “Door het lage instaptarief van de Adyen Shuttle van 99 euro per terminal komt het accepteren van pin- en creditcardbetalingen voor ieder taxibedrijf binnen handbereik”, licht Roy Boons van Quipment toe. “Waar eerdere initiatieven van zogenaamde ‘losse’ betaalterminals niet geslaagd zijn in de taxiwereld vanwege torenhoge aanschaf- en transactiekosten, wordt nu uitkomst geboden.”

De koppeling wordt rechtstreeks gemaakt tussen de Quipment BCT en de betaalterminal. Hierdoor hoeft de mobiele telefoon van de chauffeur niet gebruikt te worden. Bedragen op de geintegreerde taximeter worden automatisch via bluetooth naar de Adyen Shuttle gestuurd, waarna de klant met pin of creditcard kan betalen.

BCT

“Het bedrag wordt vervolgens via de GPRS-verbinding die al in de BCT aanwezig is, via beveiligde Quipment-servers, op de rekening van het taxibedrijf gestort. Uiteraard wordt er ook automatisch een transactiebon geprint”, meldt Boons.

De oplossing is volgens hem niet alleen interessant door het lage aanschaftarief, maar juist door de transactiekosten. “Dat zijn uiteindelijk de kosten die over de periode van gebruik het verschil gaan maken. En hoe groter de omzet, hoe groter de verschillen worden met andere aanbieders”, vertelt Olof Dieckhaus van Quipment.

Transactiekosten

“Met transactiekosten van 1,15% en 1,40% voor respectievelijk Visa en Mastercard worden veruit de goedkoopste tarieven geboden. We hebben al een fors aantal bestellingen ontvangen voor de Adyen Shuttle in combinatie met de Quipment BCT bij bestaande relaties.”

Dit is de betaalterminal die gekoppeld kan worden met de Quipment BCT:

Shuttle, betaalterminal, Quipment BCT, draadloos

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.