Google Maps, Uber, taxi

Google neemt reismogelijkheid via Uber op in Google Maps

Google heeft de taxidienst Uber opgenomen als reismogelijkheid in de app Google Maps. Wanneer een gebruiker zich in een ondersteunde stad bevindt, kan de reistijd via de taxidienst worden berekend. Zodra een gebruiker die optie selecteert, wordt meteen de Uber app geopend om een taxi te bestellen. De veranderingen zijn door Google uitgelegd op zijn blog. Google Maps heeft wereldwijd honderden miljoenen gebruikers.

Via Google Maps werd tot nu toe alleen de reisduur via auto, openbaar vervoer, fiets en te voet getoond. De Uber-optie wordt alleen weergegeven bij bestaande gebruikers van de taxidienst. Want de Uber-app moet daartoe al geïnstalleerd zijn op de smartphone. Het is de eerste keer dat Google een commerciële dienst verwerkt in Google Maps.

Uber

In Nederland lijkt de optie vooralsnog niet te werken. Uber is in ons land op dit moment alleen in Amsterdam en Rotterdam officieel gelanceerd. Ook in Den Haag en Utrecht is de dienst al (officieus) beschikbaar. Google via zijn investeringstak Google Ventures een flink aandeel in Uber.

Verder heeft Google een aantal verbeteringen voor navigatie toegevoegd aan Maps. Zo wordt er duidelijker aangegeven welke rijbaan een automobilist moet nemen bij een afslag en zijn de mogelijkheden om een treinrit te plannen uitgebreid. Deze features zijn vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Lees ook: Taxi-bestel-apps gaan de straattaximarkt ingrijpend veranderen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Google neemt reismogelijkheid via Uber op in Google Maps”

Ger|08.05.14|19:06

Dus als ik het goed begrijp werkt Google mee aan oneerlijke concurrentie, mooi is dat voor een wereld leider.

Google neemt reismogelijkheid via Uber op in Google Maps | TaxiPro
Google Maps, Uber, taxi

Google neemt reismogelijkheid via Uber op in Google Maps

Google heeft de taxidienst Uber opgenomen als reismogelijkheid in de app Google Maps. Wanneer een gebruiker zich in een ondersteunde stad bevindt, kan de reistijd via de taxidienst worden berekend. Zodra een gebruiker die optie selecteert, wordt meteen de Uber app geopend om een taxi te bestellen. De veranderingen zijn door Google uitgelegd op zijn blog. Google Maps heeft wereldwijd honderden miljoenen gebruikers.

Via Google Maps werd tot nu toe alleen de reisduur via auto, openbaar vervoer, fiets en te voet getoond. De Uber-optie wordt alleen weergegeven bij bestaande gebruikers van de taxidienst. Want de Uber-app moet daartoe al geïnstalleerd zijn op de smartphone. Het is de eerste keer dat Google een commerciële dienst verwerkt in Google Maps.

Uber

In Nederland lijkt de optie vooralsnog niet te werken. Uber is in ons land op dit moment alleen in Amsterdam en Rotterdam officieel gelanceerd. Ook in Den Haag en Utrecht is de dienst al (officieus) beschikbaar. Google via zijn investeringstak Google Ventures een flink aandeel in Uber.

Verder heeft Google een aantal verbeteringen voor navigatie toegevoegd aan Maps. Zo wordt er duidelijker aangegeven welke rijbaan een automobilist moet nemen bij een afslag en zijn de mogelijkheden om een treinrit te plannen uitgebreid. Deze features zijn vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Lees ook: Taxi-bestel-apps gaan de straattaximarkt ingrijpend veranderen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Google neemt reismogelijkheid via Uber op in Google Maps”

Ger|08.05.14|19:06

Dus als ik het goed begrijp werkt Google mee aan oneerlijke concurrentie, mooi is dat voor een wereld leider.