Groengas, tankstation, Orangegas, Deltax

Eerste 100% groengas-tankstation Delft op terrein Deltax

Het eerste 100% groengas-tankstation van Delft ligt op het voorterrein van de Delftse taxicentrale Deltax. Wethouder Werk, Duurzame ontwikkeling en Beheer van de gemeente Delft, de heer Stephan Brandligt, opende afgelopen vrijdag de Groengas-pomp door een taxi van Deltax af te tanken.

Het is het eerste Groengas-tankstation dat OrangeGas in Delft realiseert en is mede tot stand gekomen door de gemeente Delft en het Stadsgewest Haaglanden. Er was al wel een aardgas-tankstation in Delft met regulier CNG.

Groengas

“Het Stadsgewest is verheugd over dit groene initiatief: de eerste 100% Groengas-pomp in deze regio”, aldus Hans Horlings, regiobestuurder van het Stadsgewest Haaglanden.

Aanleiding voor de plaatsing is onder andere het RegioTaxi-vervoer dat Deltax vanaf volgend jaar maart weer gaat uitvoeren. Een van de eisen is dat alle taxi’s en bussen hiervoor op Groengas rijden. Peter van der Salm, voormalig directeur Deltax, liet zich 4 jaar geleden al informeren over het rijden op Groengas. Een vulpunt op eigen terrein zou ideaal zijn.

Wagenpark

Stephan Zonneveld, huidig directeur Deltax: “Bijna de helft van het wagenpark van Deltax rijdt al op Groengas. Naast de milieuvoordelen is rijden op Groengas ook nog eens goed voor je portemonnee en je imago als maatschappelijk verantwoord ondernemer.”

“Met het wagenpark van Deltax hebben we een goede basis voor de Groengas-pomp, maar het vulpunt is openbaar dus iedereen is van harte welkom om er te komen tanken”, zegt Dagmar Schenkel, Accountmanager OrangeGas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Eerste 100% groengas-tankstation Delft op terrein Deltax | TaxiPro
Groengas, tankstation, Orangegas, Deltax

Eerste 100% groengas-tankstation Delft op terrein Deltax

Het eerste 100% groengas-tankstation van Delft ligt op het voorterrein van de Delftse taxicentrale Deltax. Wethouder Werk, Duurzame ontwikkeling en Beheer van de gemeente Delft, de heer Stephan Brandligt, opende afgelopen vrijdag de Groengas-pomp door een taxi van Deltax af te tanken.

Het is het eerste Groengas-tankstation dat OrangeGas in Delft realiseert en is mede tot stand gekomen door de gemeente Delft en het Stadsgewest Haaglanden. Er was al wel een aardgas-tankstation in Delft met regulier CNG.

Groengas

“Het Stadsgewest is verheugd over dit groene initiatief: de eerste 100% Groengas-pomp in deze regio”, aldus Hans Horlings, regiobestuurder van het Stadsgewest Haaglanden.

Aanleiding voor de plaatsing is onder andere het RegioTaxi-vervoer dat Deltax vanaf volgend jaar maart weer gaat uitvoeren. Een van de eisen is dat alle taxi’s en bussen hiervoor op Groengas rijden. Peter van der Salm, voormalig directeur Deltax, liet zich 4 jaar geleden al informeren over het rijden op Groengas. Een vulpunt op eigen terrein zou ideaal zijn.

Wagenpark

Stephan Zonneveld, huidig directeur Deltax: “Bijna de helft van het wagenpark van Deltax rijdt al op Groengas. Naast de milieuvoordelen is rijden op Groengas ook nog eens goed voor je portemonnee en je imago als maatschappelijk verantwoord ondernemer.”

“Met het wagenpark van Deltax hebben we een goede basis voor de Groengas-pomp, maar het vulpunt is openbaar dus iedereen is van harte welkom om er te komen tanken”, zegt Dagmar Schenkel, Accountmanager OrangeGas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.