Tribus Civitas Economy, lagevloer, minibus

Tribus introduceert lagevloer minibus met acht zitplaatsen en rolstoelplek

Tribus introduceert dit voorjaar de Civitas Economy: een low-floor, rolstoeltoegankelijke M1 minibus op basis van een Mercedes-Benz Sprinter.  De Civitas Economy is – net als de bestaande Civitas 10 en 20 – breed inzetbaar voor lijndiensten en contractvervoer. Het voertuig is te besturen met een regulier B-rijbewijs.

De Civitas Economy beschikt in de standaard uitvoering over acht zitplaatsen en één rolstoelplek. De rolstoelplek ligt in het verlengde van het oprijplateau in het verlaagde deel van de bus. De rolstoelgebruiker kan daardoor gemakkelijk zelf naar de rolstoelplek manoeuvreren.

Taxibedrijven

De Civitas Economy kan door zijn brede inzetbaarheid op veel verschillende manieren worden ingezet. Dat maakt het voertuig ook voor taxibedrijven die naast groepsvervoer ook contractvervoer rijden een makkelijk inzetbaar voertuig.

De eerste vijf exemplaren van de Civitas Economy zullen begin april gaan rijden als Texelhopper, een vorm van openbaar vervoer op afroep Texel.

Lagevloer

De instaphoogte van de Civitas Economy is 25 cm. De lengte van de bodemverlaging is 184 cm. De Civitas Economy is toegankelijk via brede metrodeuren die de chauffeur via het dashboard kan bedienen. Onder de metrodeuren bevindt zich een uitschuifbaar oprijplateau. Bij een standaard busperron bedraagt de hellingshoek van het plateau slechts 6%.

“Dankzij de verlaagde vloer is de Civitas Economy niet alleen makkelijk toegankelijk, maar ook veel ruimer dan het oorspronkelijke voertuig. Dankzij de grotere bewegingsvrijheid is de Civitas Economy bijzonder comfortabel”, licht Wilfred Wijnands van Tribus toe.

Zitplaatsen

De zitplaatsen van de Civitas Economy zijn van het type Flexus: de door Tribus ontwikkelde luxe en comfortabele passagiersstoel. In de passagiersruimte is zijn een krachtige airco-installatie en standkachel aanwezig die via het dashboard bediend kunnen worden.

De chauffeurscabine is ingericht met een betaaltafel en een ruim compartiment voor externe hardware als een boordcomputer en OV-chipkaartapparatuur. De passagiersruimte is rechtstreeks vanuit de chauffeurscabine te bereiken.

Led-routeaanduiding

De Civitas Economy is net als de overige voertuigen in de serie uitgerust met een led-routeaanduiding boven de voorruit. Anders dan bij de Civitas 10 en 20 is bij de Civitas Economy het exterieur van het oorspronkelijke voertuig behouden gebleven, met uitzondering van de plaatsing van de metrodeuren.

In het derde kwartaal van dit jaar introduceert Tribus de Civitas 20 op basis van een Mercedes-Benz Sprinter. Deze Civitas, met het unieke design van de huidige Civitas 10 en 20, kan plaats bieden aan 22 passagiers en één rolstoelpassagier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tribus introduceert lagevloer minibus met acht zitplaatsen en rolstoelplek | TaxiPro
Tribus Civitas Economy, lagevloer, minibus

Tribus introduceert lagevloer minibus met acht zitplaatsen en rolstoelplek

Tribus introduceert dit voorjaar de Civitas Economy: een low-floor, rolstoeltoegankelijke M1 minibus op basis van een Mercedes-Benz Sprinter.  De Civitas Economy is – net als de bestaande Civitas 10 en 20 – breed inzetbaar voor lijndiensten en contractvervoer. Het voertuig is te besturen met een regulier B-rijbewijs.

De Civitas Economy beschikt in de standaard uitvoering over acht zitplaatsen en één rolstoelplek. De rolstoelplek ligt in het verlengde van het oprijplateau in het verlaagde deel van de bus. De rolstoelgebruiker kan daardoor gemakkelijk zelf naar de rolstoelplek manoeuvreren.

Taxibedrijven

De Civitas Economy kan door zijn brede inzetbaarheid op veel verschillende manieren worden ingezet. Dat maakt het voertuig ook voor taxibedrijven die naast groepsvervoer ook contractvervoer rijden een makkelijk inzetbaar voertuig.

De eerste vijf exemplaren van de Civitas Economy zullen begin april gaan rijden als Texelhopper, een vorm van openbaar vervoer op afroep Texel.

Lagevloer

De instaphoogte van de Civitas Economy is 25 cm. De lengte van de bodemverlaging is 184 cm. De Civitas Economy is toegankelijk via brede metrodeuren die de chauffeur via het dashboard kan bedienen. Onder de metrodeuren bevindt zich een uitschuifbaar oprijplateau. Bij een standaard busperron bedraagt de hellingshoek van het plateau slechts 6%.

“Dankzij de verlaagde vloer is de Civitas Economy niet alleen makkelijk toegankelijk, maar ook veel ruimer dan het oorspronkelijke voertuig. Dankzij de grotere bewegingsvrijheid is de Civitas Economy bijzonder comfortabel”, licht Wilfred Wijnands van Tribus toe.

Zitplaatsen

De zitplaatsen van de Civitas Economy zijn van het type Flexus: de door Tribus ontwikkelde luxe en comfortabele passagiersstoel. In de passagiersruimte is zijn een krachtige airco-installatie en standkachel aanwezig die via het dashboard bediend kunnen worden.

De chauffeurscabine is ingericht met een betaaltafel en een ruim compartiment voor externe hardware als een boordcomputer en OV-chipkaartapparatuur. De passagiersruimte is rechtstreeks vanuit de chauffeurscabine te bereiken.

Led-routeaanduiding

De Civitas Economy is net als de overige voertuigen in de serie uitgerust met een led-routeaanduiding boven de voorruit. Anders dan bij de Civitas 10 en 20 is bij de Civitas Economy het exterieur van het oorspronkelijke voertuig behouden gebleven, met uitzondering van de plaatsing van de metrodeuren.

In het derde kwartaal van dit jaar introduceert Tribus de Civitas 20 op basis van een Mercedes-Benz Sprinter. Deze Civitas, met het unieke design van de huidige Civitas 10 en 20, kan plaats bieden aan 22 passagiers en één rolstoelpassagier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.