mercedes-benz, maybach, taxi

Mercedes-Benz op AutoRai: Maybach en elektrische B-Klasse

Mercedes-Benz is niet alleen met 16 uiteenlopende modellen – waaronder enkele nationale en showprimeurs, op stand 10.100 van de AutoRAI vertegenwoordigd. De AutoRAI kent een aantal bijzondere paviljoens en speciale themalocaties en ook daar zijn diverse klassieke, actuele en autosportmodellen van Mercedes-Benz te zien.

Allereerst is er in de Star Lounge van Mercedes-Benz een beursprimeur tentoongesteld: de Mercedes-Maybach S-Klasse. Qua uitrusting voldoet dit topmodel in de S-Klasse-lijn – de stilste productieauto ter wereld – aan de hoogste eisen op het gebied van comfort. Alle technologische highlights van de S-Klasse zijn vanzelfsprekend ook beschikbaar.

B-Klasse Electric Drive

In het AutoRAI buitenpark is Mercedes-Benz bij de innovatieve testritten aanwezig met modellen met alternatieve aandrijving. Zo kunnen bezoekers een testrit maken met de B-Klasse Electric Drive. Deze volledig emissievrije Mercedes-Benz met 132 kW sterke elektromotor heeft volgens NEDC gecombineerd verbruik van 16,6 kWh/100 km en komt bij zakelijke inzet in aanmerking komt voor slechts 4% bijtelling.

Ook kan men op de AutoRAI als eerste in Nederland dynamisch kennismaken met de C 350 e. De PLUG-IN HYBRID kenmerkt zich door een CO2-uitstoot van 48 gram (Estate: 49 gram) en een gecombineerd vermogen van 205 kW (279 pk) en valt bij zakelijk gebruik in de aantrekkelijke 7%-bijtellingscategorie.

Intelligent Drive

Op het verkeersplein van de toekomst worden de veiligheidsaspecten van Mercedes-Benz Intelligent Drive gepresenteerd: zo kunnen de bezoekers onder andere ervaren hoe het is om met een deels autonoom rijdende C-Klasse deel te nemen aan stop&go verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.