KIA Soul, elektrische taxi, Connexxion

Twintig elektrische taxi’s voor leerlingenvervoer Utrecht

Connexxion gaat twintig elektrische voertuigen van het type Kia Soul EV inzetten voor het leerlingenvervoer in Utrecht. Ze worden maandag 24 augustus officieel in gebruik genomen. De Kia Soul kan maximaal 200 kilometer rijden op een volle accu. In totaal gaat Connexxion het vervoer voor 849 leerlingen in de regio verzorgen.

“Connexxion heeft het grootste leerlingenvervoercontract in deze regio via een Europese Aanbesteding weten te winnen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee”, verklaart Shirley van den Kolk, regiomanager Taxi van Connexxion.

Duurzaamheid

“Elke dag werken onze medewerkers er aan om deze speciale doelgroep veilig en met plezier te vervoeren. Duurzaamheid en veiligheid staan hierbij voorop. Met de Kia Soul EV hebben wij een mooie aanvulling gevonden om dit waar te maken.”

De Kia Soul EV is een puur elektrisch aangedreven auto die in het geschikt is voor gebruik in de stad dankzij de hoge actieradius, de ruime cabine en de hoge instap. Eigenschappen die hem bij uitstek geschikt maken voor de inzet door Connexxion.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Twintig elektrische taxi’s voor leerlingenvervoer Utrecht”

Rodney Barten|24.08.15|11:46

Ziet er leuk uit!!

Lokaal klimaatbeleid|25.08.15|13:16

geweldig, je wilt toch als school geen ronkende diesels voor de ingang van een school met kwetsbare kinderen, hopelijk wordt dit voorbeeld in meer contracten nagevolgd #duurzaaminkopen #duurzamebrandstofvisie #energieakkoord #luchtkwaliteit

VERVOERSERVICE DIAMOND|27.08.15|15:40

Van harte gefeliciteerd~!! ziet er mooi uit.