Mercedes-Benz, V-Klasse, Exclusive

Mercedes-Benz komt met extra luxe versie van de V-Klasse

Mercedes-Benz introduceert een nieuwe, extra luxe variant van de Mercedes-Benz V-Klasse : de Mercedes-Benz V-Klasse EXCLUSIVE. Met een exclusieve uitrustingsmogelijkheden en opties wordt hij het nieuwe topmodel binnen deze serie. 

De V-Klasse EXCLUSIVE biedt een aantrekkelijke mix van premium uitrusting in geborsteld aluminium-look, ventilatieroosters met een zilverchromen omlijsting, een interieurhemel in DINAMICA-stof, het nieuwe panoramaschuifdak, de nieuwe grote middenconsole met een geïntegreerd koel-vriesvak en thermobekerhouders, geventileerde individuele stoelen in nappaleder voor de bestuurder, voor- en achterpassagiers, alsmede 48,3 cm (19 inch) lichtmetalen velgen, Burmester surround sound system en een keur aan andere uitrustingen. Het exclusieve karakter wordt onderstreept door de ‘EXCLUSIVE’ emblemen op de voorspatschermen.

Luxueuze afwerking

De versie beschikt over luxueuze uitrusting en afwerking. Exclusieve afwerkingsmaterialen in geborsteld aluminium-look, zilverchromen omlijsting rond de ventilatieroosters, leder voor het dashboard met contraststsiernaden, met leder beklede armleuningen in de portieren en comfortabele stoelen met zwart of beige nappaleder creëren een luxueuze ambiance in het interieur. Een ambiance die nog beter tot zijn recht komt door een interieurhemel in zwarte of porselein DINAMICA-stof.

De stijl in het interieur wordt verder versterkt door een nieuw panoramaschuifdak dat zorgt voor een grote hoeveelheid licht. Het systeem bestaat uit een elektrisch glazen schuifdak vóór en een vast glazen paneel achter. Met 1,90 bij 1,12 meter is het het grootste glazen dak in zijn klasse. Het panoramaschuifdak beschikt tevens over een tweedelige, elektrisch bedienbare zonwering. Wanneer de auto wordt geparkeerd met het dak open, schuift het dak automatisch in de kantelpositie als het begint te regenen. Het schuifdak en de zonwering kunnen zowel voorin als achterin worden bediend.

Koek-vriesvak

Voor nog meer comfort heeft de grote middenconsole een zachte armsteun en een geïntegreerd 5-liter groot koel-vriesvak. Verder herbergt de middenconsole diverse opbergvakjes, twee bekerhouders voorin, twee led-verlichte thermobekerhouders achter, usb-aansluitingen, een sleuf voor een sd-kaart en een 230V- en 12V-aansluiting voor bijvoorbeeld mobiele telefoons, mp3-spelers, notebooks. De comfortervaring wordt afgerond met elektrisch verstelbare stoelen voor de bestuurder en voorpassagier met actieve stoelventilatie, individuele stoelen achterin met klimaatregeling en het Burmester surround sound system met 16 high-performance luidsprekers inclusief een basreflexbox en stemversterking tussen de inzittenden voor- en achterin.

De V-Klasse EXCLUSIVE combineert moderne luxe met een keur aan veiligheidsheidssystemen en sportiviteit. De nieuwe design- en uitrustinglijn bestaat uit een sportonderstel en 48,3 cm (19 inch) lichtmetalen velgen. Naast ATTENTION ASSIST en zijwindassistent wordt hij standaard geleverd met actieve parkeerassistent met 360°-camera, die het vinden van een vrij parkeervak en vervolgens het parallel of haaks inparkeren vereenvoudigt. De V-Klasse 220d EXCLUSIVE wordt in Nederland leverbaar vanaf € 90.640 en de V-Klasse 250d EXCLUSIVE vanaf € 93.297 (inclusief BTW/BPM).

Nieuwe opties

Het panoramadak en de grote middenconsole zijn voor de V-Klasse ook als afzonderlijke opties te bestellen. Nog zo’n nieuwe gemaksfeature is een iPad-houder die aan de rugleuning van de voorstoelen kan worden bevestigd. Met de V-Klasse EXCLUSIVE en de nieuwe opties biedt Mercedes-Benz dit jaar een keur aan nieuwe mogelijkheden om het topmodel in het MPV-segment verder te individualiseren.

Lees ook: Nieuwe Mercedes V-Klasse, beter dan een E-Klasse voor zakelijk personenvervoer?

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.