SnappCab

Nieuw platform voor aanbieden taxiritten en lege kilometers

SnappCab is een nieuw platform waar onder meer zelfstandige taxichauffeurs hun diensten kunnen aanbieden. Het gaat de oprichters naar eigen zeggen niet om geld verdienen, maar om het aantal lege taxi’s en koeriersvoertuigen terug te dringen, en daarmee de hoeveelheid onnodig verkeer. “Taxichauffeurs hoeven ons niets te betalen en bepalen zelf hun prijzen”, benadrukt één van de initiatiefnemers.

SnappCab.nl is een initiatief van Ila Kchicheb en Mark Hut. De site is nu enkele weken in de lucht. De hoeveelheid aangeboden diensten is dan ook nog beperkt, maar de eerste aanbieders en vragers hebben het platform weten te vinden. Het is mogelijk om via de site een particulier te vinden met wie je voor een bepaalde prijs kunt meerijden. Voor persoon A die elke dag dezelfde route van en naar zijn werkt rijdt een bijverdienste, terwijl degene die meerijdt dat voor een aantrekkelijke prijs kan doen.

Lege kilometers vullen

Op de site worden ook koeriersdiensten aangeboden. Dan gaat het zowel om het aanbieden van de dienst op zich, als om het proberen te vullen van kilometers die na bezorging leeg worden teruggereden. “Als een particulier bijvoorbeeld het vervoer van een bankstel in zo’n lege rit kan plaatsen, dan hebben beide partijen daar baat bij”, aldus Kchicheb.

Voor taxichauffeurs is uiteraard het aanbieden van hun eigen diensten het meest interessant. Ook hier gaat het om zowel de mogelijkheid om ritten aan te bieden als de optie om de lege kilometers op de weg terug van zo’n rit gevuld te krijgen. Zelfstandige chauffeurs geven aan waar, wanneer en tegen welk tarief zij beschikbaar zijn. Het aantal op SnappCab actieve taxichauffeurs is nog heel beperkt, maar Kchicheb geeft wel aan de de eerste reacties positief zijn.

Reviews van taxichauffeurs

“Chauffeurs hebben de mogelijkheid om een promotiefilmpje op de site te plaatsen waarin ze zichzelf en hun diensten aanprijzen. Klanten kunnen op hun beurt uitgebreide reviews van chauffeurs of koeriers geven”, legt Kchicheb uit. Hij denkt dat het taxigedeelte van de site met name geschikt is voor zelfstandige taxichauffeurs die niet bij een centrale zijn aangesloten.

“Veel chauffeurs die voor het eerst met ons in aanraking komen, vragen wat het kost om van het platform gebruik te maken.Maar ze hoeven ons niets te betalen en bepalen zelf hun prijzen. Wellicht dat SnappCab in de toekomst interessant wordt voor adverteerders, maar we zijn hier niet mee begonnen om geld te verdienen. Eigenlijk doen we dit uit idealisme. We willen van SnappCab een open platform maken waar iedereen gebruik van kan maken, met als doel dat er minder onnodig verkeer overblijft en er minder lege kilometers worden gemaakt.”

Op 12 en 13 oktober vindt in Expo Houten het evenement Taxi Expo 2016 plaats: een beurs met meer dan vijftig aanbieders, een uitgebreid programma van workshops, het Nationaal Congres Contractvervoer en een feestavond. Klik voor meer informatie op onderstaande banner en meld je aan voor deelname.

Banner 2

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Nieuw platform voor aanbieden taxiritten en lege kilometers”

Peter Walgreen|04.10.16|16:46

Met een particulier meerijden voor een bepaalde prijs…..Een tijdje geleden heette dit systeem toch Uberpop?
En als idealisme iets opzetten?

AAA 123|04.10.16|18:18

Als je naar de site kijkt zie je 3 diensten staan. 1 daarvan is meerijden met mensen uit jouw omgeving die ook de zelfde werkomgeving hebben(Carpoolen). De 2e dienst is taxidiensten en 3e koeriersdiensten, alle diensten worden gratis geadverteerd. Ik zou zeggen kijk eerst eens op de site voordat je iets roept.