UpTop

UpTop Global Taxi Network met drie partners uitgebreid

Er hebben zich drie nieuwe partners aangesloten bij het UpTop Global Taxi Network van de internationale brancheorganisatie IRU. Het netwerk van taxi-apps wordt steeds verder uitgebreid. Bovendien wordt er gewerkt aan een systeem waarin al die apps samenwerken. In de toekomst moeten consumenten via dat systeem overal ter wereld verzekerd zijn van kwalitatief hoogwaardig taxivervoer, mét de apps waar ze in hun thuisland aan gewend zijn.

De uitbreiding betreft Taxis Bleus, Taxi2Share en Flügen Rides, waarmee het totale aantal partners van het netwerk op 22 is gekomen. Sinds de start eind 2014 heeft het UpTop Global Taxi Network een geleidelijke groei doorgemaakt met taxi-apps vanuit de hele wereld die zich aansluiten. Voor de aansluiting van de laatste drie apps waren er al zo’n half miljoen taxichauffeurs wereldwijd aangesloten, op een totale wereldwijde beroepsgroep van zo’n vier miljoen mensen.

Alle aanbieders gelijk

De aantallen zijn belangrijk om het onderliggende doel van het netwerk – kwaliteitsverbetering van taxivervoer dat via apps wordt aangeboden – wereldwijd te realiseren. Maar IRU brengt ook samenwerkingsovereenkomsten tussen de verschillende partners tot stand. Dat moet leiden tot een peer-to-peer netwerk, of interface, waarin alle aanbieders gelijkwaardig zijn. In de praktijk zal een consument straks met bijvoorbeeld zijn Nederlandse taxi-app overal ter wereld een taxi kunnen bestellen. De rit wordt dan via die Nederlandse app door één van de andere UpTop-partners aangenomen en verzorgd. Vanuit het netwerk is dan de kwaliteit gewaarborgd.

In een eerder interview met TaxiPro vergeleek Sonila Metushi van IRU de interface met een netwerk voor mobiele telefonie. “Als je de grens overgaat, verandert je mobiele netwerk naar dat van een aanbieder in dat land. Dat gaat moeiteloos en je kunt daardoor nog steeds je telefoon gebruiken in het buitenland. Daar liggen overeenkomsten tussen de verschillende providers aan ten grondslag. Wij willen exact hetzelfde realiseren, maar dan met kwalitatief hoogwaardige taxi-apps wereldwijd.”

Focus op verkeersveiligheid

Hoe groter het netwerk, hoe groter de kans dat die internationale interface een succes wordt. Hubert Andela, president van de IRU Taxi Group, is dan ook goed te spreken over de recente uitbreiding. “Ik ben blij met deze kwalitatieve partners die het beste in onze industrie vertegenwoordigen. Door zich bij ons netwerk aan te sluiten, vergroten zij de dekking en de service die aan klanten wordt geboden. Ik heet Taxi2Share, Taxi Bleues en Flügen Rides dan ook hartelijk welkom.”

Die eerste twee apps zijn van hetzelfde bedrijf en hebben zich dan ook gezamenlijk aangesloten bij UpTop. Taxi Bleues is gevestigd in Brussel. Flügen Rides is opgericht door Kunhadi, een Libanese organisatie die zich richt op bewustzijn over verkeersveiligheid onder jongeren. De klanten kunnen via de app een rit bestellen bij taxichauffeurs die Kunhadi’s programma voor verkeersveiligheid met goed gevolg hebben afgelegd, zodat ze gecertificeerd zijn voor verantwoord rijgedrag en goede klantenservice.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “UpTop Global Taxi Network met drie partners uitgebreid”

Paul Dijkhuizen|16.05.17|11:43

Hoe meer Apps zich bij deze organisatie aansluiten hoe beter het een alternatief wordt voor Uber. Door het koppelen van verschillende nationale apps kan een wereldwijde dekking worden gecreëerd waarbij je met je lokale taxiapp waar ook ter wereld een taxi kunt bestellen. Een uitstekend initiatief!