Elektrische taxibus klaar om de weg op te gaan

Tribus lanceerde onlangs de elektrische variant van de taxibus Fiat Ducato. Met dit voertuig speelt het bedrijf in op een grote behoefte in de markt voor personenvervoer. De eerste voertuigen gaan de komende tijd de weg op. TaxiProTV ging langs bij Tribus om de taxibus in actie te zien.

De e-Ducato is een voertuig waar Tribus nu al grote belangstelling voor ervaart en de komende jaren zal dat naar alle waarschijnlijkheid niet minder worden. De vraag naar elektrische taxibussen is er al langer maar de technologische oplossing om deze op grote schaal te produceren, was er tot voor kort niet. Tribus ging daarvoor de samenwerking aan met een jong Duits bedrijf. De onderneming uit Utrecht elektrificeert de voertuigen zelf. Over die keuze en andere aspecten van de elektrische taxibus sprak TaxiProTV met Eric Henneken, manager e-mobility van Tribus .

Te zien op Taxi Expo 2017

Onlangs sprak TaxiPro al uitgebreid met Henneken en zijn collega Iddo Verweij over de ontwikkeling en het op de markt brengen van dit voertuig. Dat kun je teruglezen in ‘Tribus brengt elektrische taxibus op de markt’.

De elektrische taxibus is op 12 oktober 2017 ook te bewonderen tijdens Taxi Expo 2017, waar Tribus wederom één van de exposanten zal zijn. Schrijf je nu in voor deelname aan Taxi Expo 2017.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.