Bios, Tesla

Bios vernieuwt Tesla-vloot op Schiphol

Vervoerder Bios heeft begin 2018 de gehele Teslavloot voor taxivervoer op Schiphol vervangen door exemplaren van Model X. Sinds eind 2014 werd er gereden met Tesla’s Model S. Het gebruik van de elektrische voertuigen heeft volgens Tesla Nederland een reductie in de CO2-uitstoot van 2.678 ton per jaar opgeleverd.

In oktober 2014 begonnen twee bedrijven met in totaal 167 Tesla’s taxivervoer vanaf de standplaatsen op luchthaven Schiphol aan te bieden. De Bios-groep verzorgt op jaarbasis met zijn vloot elektrische taxi’s zo’n 170.000 ritten van en naar de luchthaven. Eind 2017 hadden de Model S’en van Bios gemiddeld dan ook meer dan 250.000 kilometer op de klok staan, waarmee ze rijp waren om te worden vervangen voor deze toepassing.

Zeven volwassenen met bagage

Daarbij is gekozen voor een ander model. De Tesla Model X is in tegenstelling tot de S een SUV. Stefan Hesselink, managing director van de Bios-groep: “We vonden Model X geweldig. De mogelijkheid om tot zeven volwassenen met hun bagage te vervoeren maakt, in combinatie met de hoge restwaarde van de Model S, de overstap zeer aantrekkelijk.” Die overstap is begin 2018 gemaakt.

Snel en efficiënt laden

Uiteraard is het van belang dat de Tesla’s bij aanvang van de dienst volledig zijn opgeladen. Daarvoor heeft Bios een eigen AC-laadstation. Dit eigen netwerk is specifiek ontworpen om de taxi’s zo snel en efficiënt mogelijk op te laden. Het laadstation werd ongeveer een half jaar nadat het bedrijf met Tesla’s op Schiphol ging rijden in gebruik genomen. Nu de elektrische vloot volledig is vernieuwd zal binnenkort ook de laadfaciliteit worden uitgebreid.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.