TCA hanteert voortaan vaste ritprijs

TCA heeft besloten om voor de ritten die worden besteld via de app altijd een vaste, van tevoren afgesproken prijs te vragen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat klanten behoefte hebben aan duidelijkheid omtrent de taxitarieven. De vooraf vastgestelde prijs zal altijd hetzelfde zijn, ongeacht drukte of het tijdstip.

Hiermee wordt aan passagiers meer transparantie en duidelijkheid geboden. De dienst is beschikbaar voor twee typen auto’s binnen de vloot van het Amsterdamse taxibedrijf, namelijk op de reguliere taxi en bij de Eco/groene-taxi. De Schipholtaxi had sinds vorig jaar al een maximum ritprijs van 37,50 euro en nu is daar dus voor vrijwel de hele vloot een vast tarief aan toegevoegd.

Vooraf zekerheid

“Het onderzoek was klip en klaar, onze klanten geven aan een vaste prijs te willen, zodat ze van tevoren weten wat ze gaan betalen voor een rit”, aldus woordvoerder Gitte Biekmann van TCA. “Door de introductie van onze nieuwe app in 2017 konden wij deze nieuwe dienstverlening relatief eenvoudig mogelijk maken.” De vaste ritprijs geldt niet alleen voor ritten binnen Amsterdam, maar ook voor ritten van Amsterdam naar andere plaatsen in Nederland.

Voor het gebruik van een groene Eco-taxi geldt hetzelfde tarief als voor een reguliere taxi. Overigens hoeft voor de rit niet van tevoren betaald te worden. “Eén van onze belangrijkste doelstellingen is het meest betrouwbare taxibedrijf van Nederland te zijn en daar spelen prijsafspraken voor een taxirit een belangrijke rol in”, vertelt Biekmann. “Klanten weten van tevoren wat ze gaan betalen en dat schept duidelijkheid en vertrouwen’.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “TCA hanteert voortaan vaste ritprijs”

Ed Huisman|17.04.18|16:06

En maar hopen dat deze prijzen niet meer zijn dan de taximeter prijzen.

Taxi 10000|19.04.18|14:39

Je maakt een prijsafspraak en die mag hoger zijn dan de metertarieven, Ed. Of je vrees gegrond is kun je via het appie testen.

robert khan|09.05.18|13:17

Een vaste prijs is goed als die prijs niet veel afwijkt van de meterprijs .Een euro of minder mag en kan.In de supermarkt en overal betaald men de kassa prijs immers ook zonder tegengas.Vaste tarief mag niet anders zijn dan ,het bestrijden van “omrijden” niks anders .Dan heeft zowel de ondernemer als de klant een goede prijs.Indien de klant comfortabel en snel rijden wilt dus via de snelweg ,dan kan die vasteprijs veel hoger uitvallen,simpel.
Ik zeg vasteprijs is goed ,niet de snodder prijs.

TCA hanteert voortaan vaste ritprijs | TaxiPro

TCA hanteert voortaan vaste ritprijs

TCA heeft besloten om voor de ritten die worden besteld via de app altijd een vaste, van tevoren afgesproken prijs te vragen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat klanten behoefte hebben aan duidelijkheid omtrent de taxitarieven. De vooraf vastgestelde prijs zal altijd hetzelfde zijn, ongeacht drukte of het tijdstip.

Hiermee wordt aan passagiers meer transparantie en duidelijkheid geboden. De dienst is beschikbaar voor twee typen auto’s binnen de vloot van het Amsterdamse taxibedrijf, namelijk op de reguliere taxi en bij de Eco/groene-taxi. De Schipholtaxi had sinds vorig jaar al een maximum ritprijs van 37,50 euro en nu is daar dus voor vrijwel de hele vloot een vast tarief aan toegevoegd.

Vooraf zekerheid

“Het onderzoek was klip en klaar, onze klanten geven aan een vaste prijs te willen, zodat ze van tevoren weten wat ze gaan betalen voor een rit”, aldus woordvoerder Gitte Biekmann van TCA. “Door de introductie van onze nieuwe app in 2017 konden wij deze nieuwe dienstverlening relatief eenvoudig mogelijk maken.” De vaste ritprijs geldt niet alleen voor ritten binnen Amsterdam, maar ook voor ritten van Amsterdam naar andere plaatsen in Nederland.

Voor het gebruik van een groene Eco-taxi geldt hetzelfde tarief als voor een reguliere taxi. Overigens hoeft voor de rit niet van tevoren betaald te worden. “Eén van onze belangrijkste doelstellingen is het meest betrouwbare taxibedrijf van Nederland te zijn en daar spelen prijsafspraken voor een taxirit een belangrijke rol in”, vertelt Biekmann. “Klanten weten van tevoren wat ze gaan betalen en dat schept duidelijkheid en vertrouwen’.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “TCA hanteert voortaan vaste ritprijs”

Ed Huisman|17.04.18|16:06

En maar hopen dat deze prijzen niet meer zijn dan de taximeter prijzen.

Taxi 10000|19.04.18|14:39

Je maakt een prijsafspraak en die mag hoger zijn dan de metertarieven, Ed. Of je vrees gegrond is kun je via het appie testen.

robert khan|09.05.18|13:17

Een vaste prijs is goed als die prijs niet veel afwijkt van de meterprijs .Een euro of minder mag en kan.In de supermarkt en overal betaald men de kassa prijs immers ook zonder tegengas.Vaste tarief mag niet anders zijn dan ,het bestrijden van “omrijden” niks anders .Dan heeft zowel de ondernemer als de klant een goede prijs.Indien de klant comfortabel en snel rijden wilt dus via de snelweg ,dan kan die vasteprijs veel hoger uitvallen,simpel.
Ik zeg vasteprijs is goed ,niet de snodder prijs.