Taxi Geerets, PitPoint. Foto: PitPoint

Taxi Geerets eerste klant bij nieuw tankstation voor CNG en groengas

Nederweert heeft sinds kort een tankstation voor CNG en groengas. Op deze locatie van PitPoint werd de eerste officiële vertanking gedaan door Taxi Geerets uit Ospel. Dit vervoersbedrijf heeft veel CNG-voertuigen in haar wagenpark.

CNG staat voor Compressed Natural Gas, ofwel aardgas onder druk. Het is een schone en voordelige fossiele brandstof met een veel lagere uitstoot van fijnstof, NOx en CO2 dan conventionele varianten. Om nagenoeg CO2-neutraal te rijden, kan de klant kiezen voor groengas. Aan de pomp wordt dan CNG getankt, waarna PitPoint op verzoek deze hoeveelheid CNG omzet naar groengas door middel van een groengas-certificaat.

24 uur per dag

Het nieuwe tankstation van PitPoint is de tiende locatie in de provincie Limburg waar CNG-groengas kan worden getankt. In juli van dit jaar werd er een soortgelijk vulpunt geopend in Herten en sinds januari kunnen afnemers bij Sevenum/Venlo LNG tanken. De nieuwste locatie in Nederweert is gemakkelijk te bereiken vanaf de A2 (afrit 29) en er kan 24 uur per dag en zeven dagen per week worden getankt.

Het eerste bedrijf dat dit deed, was dus Taxi Geerets uit Ospel. Voor deze onderneming, met veel CNG-voertuigen in de taxivloot, biedt het nieuwe station in Nederweert een praktische locatie in de buurt van het bedrijf zelf.  

Taxi Geerets, PitPoint. Foto: PitPoint

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “Taxi Geerets eerste klant bij nieuw tankstation voor CNG en groengas”

Peter Vriens|28.11.18|08:50

CNG groengas heeft veel voordelen in vergelijk met elektrisch rijden.
Het grote nadeel is dat er veel te weinig pompstations zijn die CNG verkopen waardoor je ver moet omrijden om te tanken.
Groengas zou dan ook gepromoot moeten worden gelijk elektrisch rijden door de overheid.
Elektrisch rijden is minder aantrekkelijk, wanneer je alle voor en nadelen naast elkaar zet, dus ook het produceren van stroom door kolen centrale’s en de uitstoot daarvan, het gewicht van accu’s / grondstoffen.