Toyota biedt taxiondernemers aanbod op maat

Van taxiondernemers wordt tegenwoordig verwacht dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tegelijk moeten ze ervoor zorgen dat hun bedrijf rendabel is en blijft. Voor taxibedrijven heeft Toyota daarom Toyota Business Plus ontwikkeld. Daarin wordt het aanbod aan betrouwbare en duurzame voertuigen gecombineerd met aantrekkelijke financiële voorwaarden. 

Mobiliteit is volop in transitie, dat merkt Toyota als geen ander. De meer vervuilende auto’s zijn op weg naar de uitgang, maar volledig uitstootvrij rijden is de kinderschoenen ook nog niet helemaal ontgroeid. Die situatie vraagt om flexibele en efficiënte oplossingen. Toyota heeft dat voor de zakelijke markt vertaald in een aanbod van hybride voertuigen, waaronder de Camry en drie verschillende uitvoeringen van de Corolla. Zowel voor zzp’ers als vervoersbedrijven met personeel zijn daarvoor leasepakketten beschikbaar.

Tekst loopt door onder de foto


Toyota bedrukt te staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid waar taxibedrijven op kunnen bouwen. Die betrouwbaarheid wordt onder meer onderstreept met een onderzoek door de Consumentenbond in 2018. Daar kwam Toyota uit naar voren als het merk met de minste storingen en pechgevallen. Met hybride techniek heeft de autoproducent bovendien al meer dan twintig jaar ervaring. Dat leidt tot motoren die heel veel kilometers meekunnen tegen een laag verbruik. 

Verlengt de levensduur

“De cijfers spreken voor zich, want diverse hybride taxi’s van Toyota rijden rond met meer dan één miljoen op de kilometerteller. De hybride accu’s gaan een autoleven lang mee.” Met Toyota TAXI kan worden gekozen voor een fabrieksgarantie van vijf jaar en/of 200.000 kilometer. “Zo kunt u in alle gemoedsrust de weg op”, aldus Toyota.

Tekst loopt door onder de foto


Dat laatste is soms even niet mogelijk vanwege onderhoud aan het voertuig. Toyota adviseert taxibedrijven om dat zo veel mogelijk preventief te laten doen. Dat verlengt de levensduur van de auto, vermindert de reparatiekosten en, belangrijk voor taxiondernemers: het verlaagt het risico dat een auto voor langere tijd uit de running is en er in die periode geen passagiers vervoerd kunnen worden. Toyota biedt daarom een pakket aan voor onderhoud op maat, met duidelijke prijzen vooraf.

Eenvoudig rijden

En ook op dit vlak zijn er duidelijke voordelen aan rijden in een hybride. “In de slimme hybridetechniek van Toyota bevinden zich weinig slijtagegevoelige delen, zoals een distributieriem, startmotor of koppelingsplaat. En door regeneratief remmen, slijten de remblokken en schijven minder snel. De aandrijflijn is zo ontworpen dat hij niet verkeerd gebruikt kan worden en rijden eenvoudig is.”

Tekst loopt door onder de foto

De financiële kant van het verhaal kan met verschillende opties naar wens van de ondernemer worden ingevuld. Deze wordt fiscaal eigenaar van het voertuig en geniet ook de fiscale voordelen die daarbij horen. Het maandelijkse leasetarief bestaat uit aflossing en een klein deel rente. “Speciaal voor de taxiondernemer biedt Toyota een FinancialLease aan met slechts 1,9% rente. Zo wordt voor een Toyota PROACE Shuttle Medium van bijvoorbeeld 39.000 euro (inclusief BPM, exclusief btw) aan rente nog geen 31 euro per maand betaald.” 

Omdat Toyota’s als zeer betrouwbaar te boek staan, is er veel vraag naar gebruikte voertuigen op de internationale markt. Dat brengt een hoge restwaarde en lage afschrijving met zich mee. Ten opzichte van reguliere auto’s op diesel en brandstof zijn de modellen van Toyota ook nog zuinig, wat zich vertaalt in een voor taxiondernemers belangrijke lage kilometerkostprijs.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “Toyota biedt taxiondernemers aanbod op maat”

Ton Van Dalfsen|24.10.19|11:59

Ik mis in het verhaal de waterstof auto van Toyota. De Mirai. Want die is echt Zero Emisie