Corona ABC taxi

Instructiefilm over coronaprotocol taxi en zorgvervoer online

Foto: still uit Corona ABC

Een nieuwe instructievideo moet meer duidelijkheid geven over de protocollen voor veilig taxivervoer terwijl het coronavirus rondwaart. De film is ontwikkeld in opdracht van TX-Keur.

De organisatie achter het kwaliteitskeurmerk voor de taxibranche handelde op haar beurt namens Koninklijk Nederlands Vervoer, het RIVM en de betrokken ministeries. Die kwamen onlangs met twee protocollen voor veilig taxivervoer in tijden van corona. Het eerste protocol gaat over zorgvervoer en straattaxivervoer in het algemeen, terwijl het tweede richtlijnen bevat over hoe om te gaan met het vervoer van coronapatiënten. Het idee is dat taxi’s alleen worden gebruikt als het echt niet anders kan, en dat er in zulke gevallen alles aan wordt gedaan om te zorgen dat de inzittenden elkaar niet met het virus kunnen besmetten.

Chauffeurs en passagiers

De film van ongeveer veertig minuten is opgedeeld in diverse korte fragmenten waarbij telkens op een ander segment toelichting wordt gegeven. Zo zijn er tips voor chauffeurs, voor wie de video met name is bedoeld, maar ook voor passagiers. “In de vorm van korte beeld- en geluidsopnames gaan we in op de verschillende thema’s: wat is corona, wat is COVID-19, wat betekent de situatie voor ondernemers en chauffeurs en hoe ga je met verschillende soorten passagiers, jezelf en het voertuig om voor, tijdens en na het vervoer?” Het Corona ABC voor taxi- en zorgvervoer is hier te bekijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Instructiefilm over coronaprotocol taxi en zorgvervoer online”

Pierre van Aert|16.04.20|15:03

Beetje langdradig verhaal !

Rikko Bulten|12.05.20|10:17

filmpje doet het niet meer?!

Instructiefilm over coronaprotocol taxi en zorgvervoer online | TaxiPro
Corona ABC taxi

Instructiefilm over coronaprotocol taxi en zorgvervoer online

Foto: still uit Corona ABC

Een nieuwe instructievideo moet meer duidelijkheid geven over de protocollen voor veilig taxivervoer terwijl het coronavirus rondwaart. De film is ontwikkeld in opdracht van TX-Keur.

De organisatie achter het kwaliteitskeurmerk voor de taxibranche handelde op haar beurt namens Koninklijk Nederlands Vervoer, het RIVM en de betrokken ministeries. Die kwamen onlangs met twee protocollen voor veilig taxivervoer in tijden van corona. Het eerste protocol gaat over zorgvervoer en straattaxivervoer in het algemeen, terwijl het tweede richtlijnen bevat over hoe om te gaan met het vervoer van coronapatiënten. Het idee is dat taxi’s alleen worden gebruikt als het echt niet anders kan, en dat er in zulke gevallen alles aan wordt gedaan om te zorgen dat de inzittenden elkaar niet met het virus kunnen besmetten.

Chauffeurs en passagiers

De film van ongeveer veertig minuten is opgedeeld in diverse korte fragmenten waarbij telkens op een ander segment toelichting wordt gegeven. Zo zijn er tips voor chauffeurs, voor wie de video met name is bedoeld, maar ook voor passagiers. “In de vorm van korte beeld- en geluidsopnames gaan we in op de verschillende thema’s: wat is corona, wat is COVID-19, wat betekent de situatie voor ondernemers en chauffeurs en hoe ga je met verschillende soorten passagiers, jezelf en het voertuig om voor, tijdens en na het vervoer?” Het Corona ABC voor taxi- en zorgvervoer is hier te bekijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Instructiefilm over coronaprotocol taxi en zorgvervoer online”

Pierre van Aert|16.04.20|15:03

Beetje langdradig verhaal !

Rikko Bulten|12.05.20|10:17

filmpje doet het niet meer?!