Scherm BICS

Complete lijn voertuigschermen voor coronapreventie in taxi’s

Buitink Technology uit Duiven heeft onder de naam Buitink Inflatable Car Screens (BICS) een complete lijn opblaasbare hygiёneschermen voor auto’s op de markt gebracht. De transparante schermen kunnen op maat gemaakt worden voor verschillende typen en modellen voertuigen en zijn ook zeer geschikt voor gebruik in taxi’s.

De schermen hebben een stevige opblaasbare rand en een set bevestigingsmaterialen, waarmee het scherm in het voertuig vastgezet wordt zonder dat er iets in het voertuig vastgeschroefd moet worden. “Het kunststofscherm, dat eenvoudig gedesinfecteerd kan worden, beschermt de chauffeur en de passagiers effectief tegen verspreiding van het COVID-virus”, vertelt het bedrijf. Inmiddels is op deze innovatie wereldwijd octrooi aangevraagd.

Geluiddoorlatend en slagvast

“We hebben deze schermen speciaal ontwikkeld voor de toepassing in voertuigen”, licht Jan van de Weerd van Buitink Technology toe, “omdat daar in de markt nu een enorme behoefte aan bestaat. Denk bijvoorbeeld aan taxi’s, personenvervoer met bussen, rijscholen, autobedrijven die proefritten met passagiers willen maken of bergingsbedrijven die auto’s en hun passagiers bij pech ophalen. En zo kun je nog veel meer toepassingen voor de professionele markt bedenken.”

De Buitink Inflatable Car Screens zijn gemaakt van een sterke, flexibele kunststof die goed geluiddoorlatend is. De code voor een pintransactie kan door de folie heen ingetypt worden, maar de folie is toch slagvast.

Tekst gaat verder onder de foto.

Bics Scherm

“Het autoscherm sluit de ruimte niet 100 procent af, maar biedt effectief bescherming in een omgeving waar een afstand van 1,5 meter niet altijd haalbaar is”, aldus De Weerd. “Dankzij de schermen kunnen bedrijven die personen vervoeren, hun werkzaamheden sneller hervatten. Passagiers voelen zich veiliger, omdat direct onderling contact in het voertuig voorkomen wordt. De schermen laten zien dat je de klant serieus neemt.”

Veilig gevoel

Vanuit die overweging koos ook Taxi Leewis uit Veenendaal voor de schermen van Buitink. “Als taxibedrijf willen wij er natuurlijk voor zorgen dat onze klanten en onze taxichauffeurs goed zijn beschermd tegen besmettingsgevaar”, legt Gert Leewis uit. “Daarom gingen wij op zoek naar een oplossing voor een afscheiding in onze taxi’s. Een partner van ons opperde om gebruik te gaan maken van de schermen van Buitink en al snel kwamen wij erachter dat dit een ideale oplossing voor ons bedrijf was. De schermen zien er namelijk heel degelijk uit, met een mooie, opblaasbare rand die naadloos aansluit op het plafond van het voertuig.”

De opblaasbare rand is een van de speerpunten van de gebruiksvriendelijkheid en het installatiegemak van de schermen. “Elk scherm wordt precies op maat gemaakt voor auto’s en ze vallen overal keurig op hun plek”, vervolgt Leewis. “Inmiddels hebben we in vijf van onze taxi’s deze schermen geïnstalleerd. Als je weet hoe de schermen werken, dan heb je ze heel snel geïnstalleerd. Soms moeten we namelijk een scherm overplaatsen van de ene naar de andere taxi, maar dit is binnen drie minuten gepiept.”

“Onze werknemers zijn ook heel positief over de schermen, omdat ze zo eenvoudig te gebruiken zijn en het een veilig gevoel geeft om zo’n afscherming tussen chauffeur en klant te hebben”, zegt Leewis. “De klanten zelf vinden het ook prachtig. Mensen zijn erg voorzichtig natuurlijk, dus de klant vindt het prettig dat we dit aanbieden. Het is ook geen belemmering in hun contact. Het scherm is doorzichtig en niet geluiddicht, dus ze kunnen gewoon praten met de chauffeur. De schermen sluiten de omgeving goed af, zonder dat de klant of de chauffeur worden gehinderd. Al met al moet ik zeggen dat wij heel erg tevreden zijn over de schermen. Ze zien er niet alleen prima uit, maar doen ook goed hun werk”, besluit Leewis.

Aan vaste punten bevestigd

De autoschermen zijn door Buitink Technology voor een grote reeks modellen en typen voertuigen ontwikkeld. “We gaan uit van de binnenafmetingen van een automodel en maken een stevig opblaasbaar buisframe, dat het scherm in de cabine vastzet. Het opblaasbare frame kan eenvoudig met een fietspomp of een compressor worden opgepompt. Met een aantal banden wordt het scherm vervolgens aan een aantal vaste punten bevestigd, zoals de achteruitkijkspiegel, stoelen of hoofdsteunbeugels.”

Tekst gaat door onder de foto.

BICS Scherm

“Als taxibedrijven de informatie over de auto (kenteken, merk, model, bouwjaar) doorgeven, kunnen we meteen zien of er al een standaard BICS-scherm voor dit model auto beschikbaar is. Voor speciale voertuigen met afwijkende afmetingen kunnen we een passend scherm ontwikkelen. De afmetingen van de cabine kunnen met behulp van een tekening op onze website eenvoudig doorgegeven worden.” Buitink kan de autoschermen in principe over de hele wereld leveren. Een scherm weegt gemiddeld 2 kilo en past in een pakketje van slechts 20x20x30 cm.

Aantrekkelijker geprijsd

Buitink levert voor taxi’s en personenauto’s ook de BICS BASIC-schermen. Deze schermen zijn eenvoudiger en dus ook aantrekkelijker geprijsd. Ze zijn al leverbaar vanaf 36 euro exclusief BTW en verzendkosten. Ook dit scherm is gemaakt van een sterke, transparante en geurloze folie die rondom is voorzien van een flexibele buis, die voor stijfheid en vormvastheid zorgt. De flexibele buis kan eenvoudig door de gaten langs de rand van het scherm geduwd worden. Het scherm wordt met behulp van klittenbandstroken aan de B-stijlen in de auto gemonteerd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Complete lijn voertuigschermen voor coronapreventie in taxi’s”

Wessel van Meel|22.06.20|15:51

Hoe zit het met de weerspiegeling? Het lijkt mij dat het plastic licht weerkaatst, voornamelijk bij het rijden met scherm in het donker kan dit leiden tot blindspots voor de chauffeur. Is dat meegenomen met de ontwikkeling?

Echter is het wel tijd dat er meer volume in de voertuigen kunnen komen om uit de rode cijfers te kunnen komen.

John van Wissen|06.07.20|17:00

Als het scherm zo laag zit lekker met kinderen die tegen het scherm aan zitten te trappen en ouders zeggen niks! Gelijk kapot.
Tja je hebt van die passagier.