Taxi Innovatie Prijs 2020

Babbelbus wint Taxi Innovatie Prijs 2020

De Babbelbus van A-Tax de Vries Personenvervoer heeft met overmacht de Taxi Innovatie Prijs 2020 gewonnen. De noviteit liet verzekeringsproduct Traksi en de Telegram-bot voor eerlijke ritverdeling achter zich.

De Taxi Innovatie Prijs wordt jaarlijks door de lezers van TaxiPro toegekend aan een product of dienst waarmee een taxibedrijf zich heeft onderscheiden van de rest, of waarmee de sector als geheel verder kan. Dit keer viel de winnaar in die eerste categorie. Al vroeg in de coronacrisis bedacht A-Tax de Vries Personenvervoer uit Hillegom de Babbelbus. Dit was aangepaste taxibus die bij verpleeghuizen en zorginstellingen kon worden geplaatst, zodat mensen hun daar verblijvende familieleden veilig konden bezoeken. Het onderscheidende zit hem in de verplaatsbaarheid van deze oplossing, zodat hij op tal van locaties kon worden ingezet.

Het verschil maken

De Babbelbus werd in korte tijd enorm populair en zat een tijdlang volgeboekt. Met het afnemen van het aantal coronabesmettingen en het terugdraaien van de meeste overheidsmaatregelen werd de bus op enig moment ook weer uit de roulatie gehaald. Maar A-Tax de Vries had er wel mee laten zien te kunnen innoveren en zo in voor iedereen lastige tijden een verschil te maken dat door veel mensen werd gewaardeerd. En met de huidige ontwikkelingen is het misschien niet uitgesloten dat de Babbelbus binnenkort toch weer nodig is.

Eerdere winnaars

In een week tijd stemden vele honderden mensen op de genomineerden en van die stemmen ging 70 procent naar de Babbelbus. De andere genomineerden, Traksi en de Telegram-bot van Taxi Direct, verdeelden de overige stemmen ongeveer gelijk. In 2019 ging de Taxi Innovatie Prijs naar de Volkswagen e-Crafter; een jaar eerder ging Taxi NOF met de prijs aan de haal voor het initiatief om haar voertuigen met reanimatie-apparatuur. In 2017 bleek de elektrische taxibus van Tribus de favoriet.

Op de foto, van links naar rechts: Menno de Vries, Marcel de Vries en Wouter Giebing.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.