eVito Tourer

eVito Tourer goed voor 9 passagiers en actieradius van 360 kilometer

Een emissievrij rijbereik van gemiddeld 360 elektrische kilometers en een flexibel in te richten interieur, met plaats voor maximaal negen passagiers en bagage. Dat zijn de troeven van de elektrische eVito Tourer van Mercedes-Benz. Het emissievrije voertuig leent zich volgens de producent zowel prima voor vervoer in de stad als voor de langere afstanden.

Deze zomer lanceerde Mercedes-Benz de 100 procent elektrisch aangedreven eVito Tourer. Kenmerkend is de flexibele indeling van het interieur. De eVito is zelfs leverbaar met negen zitplaatsen. Dit maakt tal van interieurindelingen mogelijk. De opstelling voor een volledige bezetting van acht passagiers is in een handomdraai te veranderen in een configuratie voor exclusief shuttlevervoer met een ruimtelijke vis-à-vis-indeling voor vier passagiers.

Focus op comfort

Het voertuig beschikt over een elektrische aandrijflijn. Het accupakket is in de vloer van de auto verwerkt en heeft een capaciteit van 100 kWh. De elektromotor voorin levert een piekvermogen van 150 kW (204 pk) en zorgt niet alleen voor soepele prestaties, maar heeft bovendien een verbruik van minimaal 27,8kWh/100 km . Dit kan resulteren in een gemiddeld rijbereik van zo’n 360 kilometer volgens de WLTP-norm. Wanneer de auto uitsluitend voor stedelijk vervoer wordt gebruikt – zodat de accu minder stroom hoeft te leveren – ligt onder ideale omstandigheden een actieradius van 625 kilometer binnen bereik.

De lage positie van de accu in de vloer heeft nauwelijks nadelige gevolgen voor het laadvolume en geeft de eVito Tourer stabiele en comfortabele rijeigenschappen. Dat comfortniveau wordt in de auto’s verder versterkt door de pre entry climate control, die optioneel is op de eVito. Deze krijgt af-fabriek bovendien halfautomatische airco en DAB+ digitale radio mee, en kent bovendien nieuwe opties voor airmatic en een nieuwe audio line-up.

In 45 minuten weer 80% gevuld

Met een gemiddeld rijbereik van circa 360 kilometer is de Mercedes-Benz eVito Tourer bij uitstek geschikt voor personenvervoer in en om de stad – ook binnen de milieuzones. Naast de tastbare milieuvoordelen en flexibel vervoer in de (binnen)stad kunnen taxiondernemers met deze modellen hun duurzame bedrijfsvoering visueel tot uiting brengen, terwijl beide uitvoeringen ook geschikt zijn voor langere ritten buiten de stad. Het laden van de accu bij de taxistandplaats of een openbare laadpaal wordt vereenvoudigd door de wisselstroom (AC) onboard-lader van 11 kW. Met de gelijkstroom (DC) aansluiting kan bij een snellader met een maximum vermogen van 110 kW worden geladen. In dit geval neemt het nog geen 45 minuten in beslag om de accu van 10% bij te laden tot 80 procent.

Geen BPM

De eVito Tourer is beschikbaar in twee carrosserievarianten, met een lengte van 5.140 of 5.370 mm. Voorzien van negen zitplaatsen komt de eVito Tourer in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 36 procent, tot maximaal 75.000 euro van het investeringsbedrag in 2020. Prijzen van de eVito Tourer beginnen bij 56.990 euro exclusief BTW. Daarop hoeft geen BPM te worden afgedragen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “eVito Tourer goed voor 9 passagiers en actieradius van 360 kilometer”

Marcel Zentveld|22.10.20|11:57

Als.je hem een beetje aankleed zit je zo boven de 75.000 dan nog wat aanpassingen en bct en dan zit.je al.snel boven de 80.000 ..
Maar wel BPM vrij haha

Erik Boom|23.10.20|15:20

@marcel, vergeet niet de VIA en VAMIL niet, zo kan je belasting technisch best een interessante propositie van deze auto maken.