Brookhuis eerste elektrische taxi

Brookhuis zet eerste stap naar groen taxivervoer 

Foto: aangeleverd door Brookhuis

Brookhuis Groep heeft geïnvesteerd in een elektrische taxi voor het regiovervoer in en rondom de gemeente Enschede. Hiermee zet het vervoersbedrijf de eerste stap naar een duurzaam wagenpark. 

Vorige week heeft Brookhuis de elektrische taxi onthuld in het bijzijn van Wethouder Niels van den Berg van de Gemeente Enschede. Ruim 7.000 Enschedeërs maken gebruik van het regiovervoer dat nu ook op een duurzame manier wordt aangeboden. 

Loes Visscher van Brookhuis legt uit dat het bedrijf niet eerder op duurzaam taxivervoer is overgegaan omdat hier nog onvoldoende mogelijkheden voor werden gezien met betrekking tot actieradius. Deze auto wordt hiervoor als de oplossing gezien.

Pilot tot dusver een succes

Visscher stelt dat het bedrijf vorige week is gestart met een pilot om te bekijken hoe het elektrische taxivervoer verloopt. “Het is de bedoeling dat wij als bedrijf van deze pilot leren zodat we het vervoer bij de verdere verduurzaming nog beter kunnen verzorgen. Met name ook met betrekking tot de planning van de ritten.” 

Het regiovervoer met de elektrische taxi verloopt naar eigen zeggen tot nu toe goed. “Operationeel gezien is het zeker een succes. De uitdaging vooraf zat natuurlijk in de eventuele laadopties. We zijn er echter nog niet tegenaan gelopen dat er tijdens de dienst problemen zijn ontstaan, bijvoorbeeld met een lege accu. De auto wordt veelal tussen de diensten door geladen.” 

Eigen laadplein

Het uiteindelijke doel van Brookhuis is om een zo duurzaam mogelijk wagenpark te hebben met een eigen laadplein. Visscher stelt dat het traject om dit te realiseren loopt. Ondanks dat het gaat om een complex traject wordt er verwacht dat het laadplein er dit jaar nog gaat komen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Brookhuis zet eerste stap naar groen taxivervoer | TaxiPro
Brookhuis eerste elektrische taxi

Brookhuis zet eerste stap naar groen taxivervoer 

Foto: aangeleverd door Brookhuis

Brookhuis Groep heeft geïnvesteerd in een elektrische taxi voor het regiovervoer in en rondom de gemeente Enschede. Hiermee zet het vervoersbedrijf de eerste stap naar een duurzaam wagenpark. 

Vorige week heeft Brookhuis de elektrische taxi onthuld in het bijzijn van Wethouder Niels van den Berg van de Gemeente Enschede. Ruim 7.000 Enschedeërs maken gebruik van het regiovervoer dat nu ook op een duurzame manier wordt aangeboden. 

Loes Visscher van Brookhuis legt uit dat het bedrijf niet eerder op duurzaam taxivervoer is overgegaan omdat hier nog onvoldoende mogelijkheden voor werden gezien met betrekking tot actieradius. Deze auto wordt hiervoor als de oplossing gezien.

Pilot tot dusver een succes

Visscher stelt dat het bedrijf vorige week is gestart met een pilot om te bekijken hoe het elektrische taxivervoer verloopt. “Het is de bedoeling dat wij als bedrijf van deze pilot leren zodat we het vervoer bij de verdere verduurzaming nog beter kunnen verzorgen. Met name ook met betrekking tot de planning van de ritten.” 

Het regiovervoer met de elektrische taxi verloopt naar eigen zeggen tot nu toe goed. “Operationeel gezien is het zeker een succes. De uitdaging vooraf zat natuurlijk in de eventuele laadopties. We zijn er echter nog niet tegenaan gelopen dat er tijdens de dienst problemen zijn ontstaan, bijvoorbeeld met een lege accu. De auto wordt veelal tussen de diensten door geladen.” 

Eigen laadplein

Het uiteindelijke doel van Brookhuis is om een zo duurzaam mogelijk wagenpark te hebben met een eigen laadplein. Visscher stelt dat het traject om dit te realiseren loopt. Ondanks dat het gaat om een complex traject wordt er verwacht dat het laadplein er dit jaar nog gaat komen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.