Taxiwerq
Interview

Taxiwerq behaalt 2 keurmerken: ‘Om taxibranche te helpen verbeteren’

Foto: Wilbert Wijnne

Taxiwerq heeft afgelopen twee maanden zowel het NRTO- als het PSO-keurmerk behaald. “Hiermee willen we het signaal afgeven dat we ondanks corona onszelf, onze dienstverlening en de kwaliteit daarvan blijven doorontwikkelen, structureel werk maken van sociaal ondernemen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”, aldus commercieel directeur Wilbert Wijnne.

De afgelopen periode is vanwege corona voor de hele taxibranche moeilijk geweest, ook voor Taxiwerq. De detacheerder van taxipersoneel is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft deze periode aangegrepen om het vizier op de toekomst te richten. “Sociaal ondernemen en kwaliteit leveren zijn hierbij voor ons belangrijke kernwaarden waarin we willen investeren richting onze werknemers en relaties”, stelt Wijnne. Hij legt uit dat Taxiwerq daar nu middels het behalen van beide keurmerken ook daadwerkelijk handen en voeten aan heeft gegeven.

Koplopers in het bieden van werkgelegenheid

Het NTRO-keurmerk toont aan dat de slagingspercentages van Taxiwerq boven het landelijk gemiddelde liggen, maar geeft ook aan dat het bedrijf voldoet aan de acht kwaliteitseisen van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). “Voor ons is dit een passende erkenning van de werkwijze bij en rondom de opleiding zoals we die al jaren toepassen”, aldus Wijnne.

Bovendien voldoet de detacheerder aan de normen voor trede drie van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en behoort hiermee tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep. “Wij voldoen aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling, begeleiding en behoren hiermee tot de 10 procent best presterende bedrijven.”

Al vanaf de beginjaren wil Taxiwerq mensen met een achterstand of zelfs geen zicht op de arbeidsmarkt, een kans geven. Waar dit realistisch bleek, heeft de detacheerder dit ook gedaan. “In de beginjaren werd er al gestreefd naar duurzame relaties. Een fors deel van de mensen uit de PSO-doelgroep is zo doorgestroomd naar een contract voor onbepaalde tijd en is nog steeds in dienst”, meent Wijnne.

Begeleiding van A tot en met AOW

Deze werknemers zijn volgens hem “vanaf nul” bij Taxiwerq ingestroomd en hebben met begeleiding het complete traject van pasaanvraag, opleiding en werk doorlopen. “Ze zijn nog steeds aan de slag en zoals een collega laatst schetste, kun je stellen dat er in veel gevallen letterlijk sprake is van begeleiding van A t/m AOW.” Uiteraard speelt hierbij volgens hem ook mee dat er voor medewerkers van Taxiwerq geen verschil is met chauffeurs die in dienst zijn bij taxibedrijven voor wat betreft beloning conform CAO Zorgvervoer & Taxi, afdracht aan Pensioenfonds Vervoer vanaf dag één en contracten conform Burgerlijk Wetboek.

Nauwe samenwerkingen

Duurzame relaties aangaan met werknemers en samenwerkende taxibedrijven kan echter alleen als de basis goed is. Sociaal ondernemen en goede begeleiding bij een kwalitatief goede opleiding en de daadwerkelijke werkzaamheden zijn daarbij van groot belang. “Dit kunnen we uiteraard niet in ons eentje realiseren”, aldus Wijnne. “Taxiwerq werkt hiervoor nauw samen met de taxibedrijven om zo samen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te pakken richting onze werknemers.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxiwerq behaalt 2 keurmerken: ‘Om taxibranche te helpen verbeteren’ | TaxiPro
Taxiwerq
Interview

Taxiwerq behaalt 2 keurmerken: ‘Om taxibranche te helpen verbeteren’

Foto: Wilbert Wijnne

Taxiwerq heeft afgelopen twee maanden zowel het NRTO- als het PSO-keurmerk behaald. “Hiermee willen we het signaal afgeven dat we ondanks corona onszelf, onze dienstverlening en de kwaliteit daarvan blijven doorontwikkelen, structureel werk maken van sociaal ondernemen en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen”, aldus commercieel directeur Wilbert Wijnne.

De afgelopen periode is vanwege corona voor de hele taxibranche moeilijk geweest, ook voor Taxiwerq. De detacheerder van taxipersoneel is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft deze periode aangegrepen om het vizier op de toekomst te richten. “Sociaal ondernemen en kwaliteit leveren zijn hierbij voor ons belangrijke kernwaarden waarin we willen investeren richting onze werknemers en relaties”, stelt Wijnne. Hij legt uit dat Taxiwerq daar nu middels het behalen van beide keurmerken ook daadwerkelijk handen en voeten aan heeft gegeven.

Koplopers in het bieden van werkgelegenheid

Het NTRO-keurmerk toont aan dat de slagingspercentages van Taxiwerq boven het landelijk gemiddelde liggen, maar geeft ook aan dat het bedrijf voldoet aan de acht kwaliteitseisen van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). “Voor ons is dit een passende erkenning van de werkwijze bij en rondom de opleiding zoals we die al jaren toepassen”, aldus Wijnne.

Bovendien voldoet de detacheerder aan de normen voor trede drie van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en behoort hiermee tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep. “Wij voldoen aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling, begeleiding en behoren hiermee tot de 10 procent best presterende bedrijven.”

Al vanaf de beginjaren wil Taxiwerq mensen met een achterstand of zelfs geen zicht op de arbeidsmarkt, een kans geven. Waar dit realistisch bleek, heeft de detacheerder dit ook gedaan. “In de beginjaren werd er al gestreefd naar duurzame relaties. Een fors deel van de mensen uit de PSO-doelgroep is zo doorgestroomd naar een contract voor onbepaalde tijd en is nog steeds in dienst”, meent Wijnne.

Begeleiding van A tot en met AOW

Deze werknemers zijn volgens hem “vanaf nul” bij Taxiwerq ingestroomd en hebben met begeleiding het complete traject van pasaanvraag, opleiding en werk doorlopen. “Ze zijn nog steeds aan de slag en zoals een collega laatst schetste, kun je stellen dat er in veel gevallen letterlijk sprake is van begeleiding van A t/m AOW.” Uiteraard speelt hierbij volgens hem ook mee dat er voor medewerkers van Taxiwerq geen verschil is met chauffeurs die in dienst zijn bij taxibedrijven voor wat betreft beloning conform CAO Zorgvervoer & Taxi, afdracht aan Pensioenfonds Vervoer vanaf dag één en contracten conform Burgerlijk Wetboek.

Nauwe samenwerkingen

Duurzame relaties aangaan met werknemers en samenwerkende taxibedrijven kan echter alleen als de basis goed is. Sociaal ondernemen en goede begeleiding bij een kwalitatief goede opleiding en de daadwerkelijke werkzaamheden zijn daarbij van groot belang. “Dit kunnen we uiteraard niet in ons eentje realiseren”, aldus Wijnne. “Taxiwerq werkt hiervoor nauw samen met de taxibedrijven om zo samen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te pakken richting onze werknemers.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.