Zelfrijdende robottaxi Apollo/Baidu
Technologie

Eerste zelfrijdende robottaxi’s de weg op in China

Impressie van de zelfrijdende robottaxi in China. Foto: Apollo/Baidu

De Chinese zoekmachinegigant Baidu Inc. is erin geslaagd om de eerste licenties voor zelfrijdende robottaxi’s binnen te slepen. De robottaxi’s worden maandag voor het eerst ingezet in de steden Wuhan en Chongqing. Volgens Baidu zijn de verkregen vergunningen een “keerpunt” in de Chinese beleidsvorming ten aanzien van autonoom rijden. 

“Deze vergunningen zijn van grote betekenis voor de industrie”, zegt Wei Dong, chief safety operations officer van Baidu’s Intelligent Driving Group, over de verkregen vergunningen aan persbureau Reuters. “Als we denken aan de verkenning van de ruimte, staat dit moment gelijk aan een landing op de maan.” In eerste instantie zullen per stad vijf robottaxi’s actief zijn.

Vergunningen

Baidu is ook in gesprek met de lokale overheden in Peking, Shanghai en Shenzhen. De zoekmachinegigant hoopt binnen een jaar de vergunningen te verkrijgen, zodat ook in die steden de zelfrijdende robottaxi’s mogen worden ingezet.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.