Skoda ENYAQ iV-model
ME3

Skoda lanceert software-update voor ENYAQ iV-modellen

Een van de Skoda ENYAQ iV-modellen.Foto: Skoda

Škoda start binnenkort met de installatie van de nieuwe ME3 softwareversie voor reeds geleverde Škoda’s van ENYAQ iV-modellen. Deze uitgebreide update zorgt volgens de autofabrikant voor een groter praktijkrijbereik, dankzij een optimalisering van het accumanagement. Daarnaast zorgt de software voor verbeteringen voor de Digital Cockpit, het head-up display, het infotainmentsysteem en de Škoda Connect online diensten.

‘Dankzij de software-update neemt het maximum laadvermogen toe tot 120kW voor auto’s met een 62 kWh accupakket en tot 135kW voor modellen met de 82 kWh accuvariant’, aldus Škoda. ‘Dankzij een verbeterd warmtemanagement van het accupakket wordt de actieradius van de ENYAQ iV-familie in de praktijk verder vergroot. Verder laten de laad- en rijbereik-graphics in het infotainmentsysteem nu ook de bestemming zien, inclusief eventueel benodigde laadstops.’

‘Met het oog op het accupakket en laden biedt de nieuwe software ook een nieuwe beschermfunctie, waarbij het accupakket bij de volgende laadstop indien gewenst tot een maximum van slechts 80 procent wordt opgeladen. Dit helpt het accupakket te sparen en verlengt de levensduur ervan.’

Beschrijving van de nieuwe ME3 software-update
Beschrijving van de nieuwe ME3 software-update. Foto: Skoda

Software-update instellen

Škoda voert de software-update voor bestaande ENYAQ iV-modellen uit als onderdeel van een service-actie die gratis is voor eigenaren. Zij worden de komende periode benaderd door hun Škoda-dealer om een afspraak voor de installatie van de software-update in te plannen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Skoda lanceert software-update voor ENYAQ iV-modellen”

stefan j kooren|15.08.22|22:19

Hoeveel km halen ze dan na de update?

Skoda lanceert software-update voor ENYAQ iV-modellen | TaxiPro
Skoda ENYAQ iV-model
ME3

Skoda lanceert software-update voor ENYAQ iV-modellen

Een van de Skoda ENYAQ iV-modellen.Foto: Skoda

Škoda start binnenkort met de installatie van de nieuwe ME3 softwareversie voor reeds geleverde Škoda’s van ENYAQ iV-modellen. Deze uitgebreide update zorgt volgens de autofabrikant voor een groter praktijkrijbereik, dankzij een optimalisering van het accumanagement. Daarnaast zorgt de software voor verbeteringen voor de Digital Cockpit, het head-up display, het infotainmentsysteem en de Škoda Connect online diensten.

‘Dankzij de software-update neemt het maximum laadvermogen toe tot 120kW voor auto’s met een 62 kWh accupakket en tot 135kW voor modellen met de 82 kWh accuvariant’, aldus Škoda. ‘Dankzij een verbeterd warmtemanagement van het accupakket wordt de actieradius van de ENYAQ iV-familie in de praktijk verder vergroot. Verder laten de laad- en rijbereik-graphics in het infotainmentsysteem nu ook de bestemming zien, inclusief eventueel benodigde laadstops.’

‘Met het oog op het accupakket en laden biedt de nieuwe software ook een nieuwe beschermfunctie, waarbij het accupakket bij de volgende laadstop indien gewenst tot een maximum van slechts 80 procent wordt opgeladen. Dit helpt het accupakket te sparen en verlengt de levensduur ervan.’

Beschrijving van de nieuwe ME3 software-update
Beschrijving van de nieuwe ME3 software-update. Foto: Skoda

Software-update instellen

Škoda voert de software-update voor bestaande ENYAQ iV-modellen uit als onderdeel van een service-actie die gratis is voor eigenaren. Zij worden de komende periode benaderd door hun Škoda-dealer om een afspraak voor de installatie van de software-update in te plannen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Skoda lanceert software-update voor ENYAQ iV-modellen”

stefan j kooren|15.08.22|22:19

Hoeveel km halen ze dan na de update?