Pixabay - CO2
Duurzaamheid

EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

Het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt over het verkopen van dieselauto's vanaf 2035. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s door de Europese Unie vanaf 2035, kan definitief doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

Duitsland protesteerde op de valreep dat ook auto’s op duurzame brandstoffen de dupe zouden worden. Maar Berlijn ging in het weekend alsnog om na de verzekering van de Europese Commissie dat zij voor zulke klimaatvriendelijke verbrandingsmotoren, op bijvoorbeeld waterstof, ruimte in de regels maakt. Als het Europees Parlement dat dwarsboomt – geen denkbeeldige gedachte – wil de commissie desnoods een omweg nemen om het alsnog te regelen.

Ommezwaai

De ommezwaai van Duitsland betekent niet dat alle EU-landen zich nu achter de plannen voor het uitbannen van de brandstofauto scharen. Italië en enkele Oost-Europese lidstaten bijvoorbeeld zijn nog niet tevreden. Maar zonder Duitsland zijn de tegenstanders met te weinig om het besluit tegen te kunnen houden. Dinsdag moeten de klimaat- en energieministers het bij hun overleg in Brussel nog wel bekrachtigen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto | TaxiPro
Pixabay - CO2
Duurzaamheid

EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

Het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt over het verkopen van dieselauto's vanaf 2035. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s door de Europese Unie vanaf 2035, kan definitief doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

Duitsland protesteerde op de valreep dat ook auto’s op duurzame brandstoffen de dupe zouden worden. Maar Berlijn ging in het weekend alsnog om na de verzekering van de Europese Commissie dat zij voor zulke klimaatvriendelijke verbrandingsmotoren, op bijvoorbeeld waterstof, ruimte in de regels maakt. Als het Europees Parlement dat dwarsboomt – geen denkbeeldige gedachte – wil de commissie desnoods een omweg nemen om het alsnog te regelen.

Ommezwaai

De ommezwaai van Duitsland betekent niet dat alle EU-landen zich nu achter de plannen voor het uitbannen van de brandstofauto scharen. Italië en enkele Oost-Europese lidstaten bijvoorbeeld zijn nog niet tevreden. Maar zonder Duitsland zijn de tegenstanders met te weinig om het besluit tegen te kunnen houden. Dinsdag moeten de klimaat- en energieministers het bij hun overleg in Brussel nog wel bekrachtigen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.