ANP - SchipholTaxi
Duurzaamheid

RentaCab rijdt sinds kort in zeven waterstoftaxi’s

Een SchipholTaxi staat te wachten op klanten. Foto: ANP/Nico Garstman

RentaCab, bekend om de Schipholtaxi’s, rijdt sinds kort in zeven nieuwe waterstofauto’s van Toyota en Hyundai. Dat laat LeasePlan, partner van de Amsterdamse taxionderneming, weten via de eigen website. “Waterstofauto’s zijn er technisch klaar voor, daarom nemen we deze stap”, zegt Gamis el Bouakili daarover.

“We willen samen de waterstofauto breder introduceren”, vervolgt de RentaCab-directeur zijn verhaal. “Daarvoor is nu een goed netwerk van tankstations belangrijk. Het grote voordeel van waterstof ten opzichte van elektrisch is dat je geen laadtijd hebt. Een waterstofauto kan na een paar minuten tanken weer verder rijden.”

Om het netwerk van waterstoftankstations uit te breiden, helpt volgens de wagenparkbeheerder een groeiende vraag. Mede dankzij de samenwerking van RentaCab met Toyota, Shell en LeasePlan breidt het aantal stations zich uit, zo meldt LeasePlan. “Konden we eerst nog bij slechts twee stations terecht, inmiddels zijn het er vier. Ook landelijk groeit het waterstofaanbod aan de tankstations”, aldus el Bouakili.

Kinderziektes

Ondanks deze uitbreiding is de beschikbaarheid van waterstof volgens de RentaCab-directeur nog onvoldoende betrouwbaar. “Soms is het op, soms is de druk te laag of is er iets kapot. Hoewel we wisten dat we last zouden krijgen van kinderziektes, wilden we toch aan de slag met dit type vervoer. Omdat we de voordelen zien van waterstof en omdat we vinden dat we het milieu zo min mogelijk moeten belasten. Zo dragen we bij aan een schonere wereld voor onze kinderen”, zo besluit Gamis el Bouakili.

RentaCab heeft duurzaamheid naar eigen zeggen hoog in het vaandel staan. Zo zette de Amsterdamse taxionderneming haar handtekening onder de ZeroEmissie taxiverklaring. Hiermee spreken overheden en taxiondernemingen de ambitie uit om vanaf 2025 alleen uitstootvrije taxi’s in steden te laten rijden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

RentaCab rijdt sinds kort in zeven waterstoftaxi’s | TaxiPro
ANP - SchipholTaxi
Duurzaamheid

RentaCab rijdt sinds kort in zeven waterstoftaxi’s

Een SchipholTaxi staat te wachten op klanten. Foto: ANP/Nico Garstman

RentaCab, bekend om de Schipholtaxi’s, rijdt sinds kort in zeven nieuwe waterstofauto’s van Toyota en Hyundai. Dat laat LeasePlan, partner van de Amsterdamse taxionderneming, weten via de eigen website. “Waterstofauto’s zijn er technisch klaar voor, daarom nemen we deze stap”, zegt Gamis el Bouakili daarover.

“We willen samen de waterstofauto breder introduceren”, vervolgt de RentaCab-directeur zijn verhaal. “Daarvoor is nu een goed netwerk van tankstations belangrijk. Het grote voordeel van waterstof ten opzichte van elektrisch is dat je geen laadtijd hebt. Een waterstofauto kan na een paar minuten tanken weer verder rijden.”

Om het netwerk van waterstoftankstations uit te breiden, helpt volgens de wagenparkbeheerder een groeiende vraag. Mede dankzij de samenwerking van RentaCab met Toyota, Shell en LeasePlan breidt het aantal stations zich uit, zo meldt LeasePlan. “Konden we eerst nog bij slechts twee stations terecht, inmiddels zijn het er vier. Ook landelijk groeit het waterstofaanbod aan de tankstations”, aldus el Bouakili.

Kinderziektes

Ondanks deze uitbreiding is de beschikbaarheid van waterstof volgens de RentaCab-directeur nog onvoldoende betrouwbaar. “Soms is het op, soms is de druk te laag of is er iets kapot. Hoewel we wisten dat we last zouden krijgen van kinderziektes, wilden we toch aan de slag met dit type vervoer. Omdat we de voordelen zien van waterstof en omdat we vinden dat we het milieu zo min mogelijk moeten belasten. Zo dragen we bij aan een schonere wereld voor onze kinderen”, zo besluit Gamis el Bouakili.

RentaCab heeft duurzaamheid naar eigen zeggen hoog in het vaandel staan. Zo zette de Amsterdamse taxionderneming haar handtekening onder de ZeroEmissie taxiverklaring. Hiermee spreken overheden en taxiondernemingen de ambitie uit om vanaf 2025 alleen uitstootvrije taxi’s in steden te laten rijden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.