taxibord

Taxi Hol genomineerd tot bedrijf van het jaar in Geldermalsen

GELDERMALSEN – Nieuwsblad Geldermalsen heeft Jan Hol personenvervoer genomineerd tot familiebedrijf van het jaar in die plaats. Het bedrijf wordt zaterdag voorgesteld in het blad. In totaal zijn er vijf kandidaten geselecteerd voor de prijs.

Van krantenjongen tot miljonair, zo zou je het succes van de familie Hol kunnen omschrijven. Alleen begonnen Jan en Annie Hol niet als krantenbezorgers, maar met een kleine rijschool aan de Groen van Prinstererstraat in Geldermalsen. Nu, veertig jaar later, is het bedrijf uitgebreid met taxi’s, touringcars en een uitvaartonderneming en werken alle drie de kinderen bij hun ouders in het bedrijf. “We hebben dit samen opgebouwd”, zegt Jan Hol in het nieuwsblad.
Het vervoersbedrijf zit in het samenwerkingsverband Vijfstromenland, samen met andere lokale bedrijven uit Tiel, Beneden-Leeuwen, Culemborg, Rossum en Geldermalsen. “We laten hiermee de kracht van samenwerken zien. Wij zijn een sterke partij in de regio geworden. Vooral in de laatste negen jaar zijn we explosief gegroeid”, zegt Patrick Hol. “Even een vergelijking: toen Mariska in ’99 in het bedrijf kwam en de rittenstaten voor haar rekening nam, ging dat om 50 ritten per dag. Nu, ruim tien jaar later, zijn dat er ongeveer 350.”

Het interview met de familie Hol

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.