taxi

Sociaal Fonds Taxi maakt bedrijfsoordeel voortaan bekend

CULEMBORG – Het Sociaal Fonds Taxi (SFT) gaat vanaf de zomer aan het einde van een onderzoek het bedrijfsoordeel vermelden. Dat oordeel zal ook voor buitenstaanders duidelijkheid geven over naleving van de CAO door een taxibedrijf.

SFT sluit daarmee niet uit dat aanbestedende overheden en bedrijven die werk uitbesteden, het bedrijfsoordeel als selectiecriterium gaan hanteren. Aanleiding voor de aanpassing is de recente berichtgeving dat een fors deel van de taxibedrijven de CAO nog altijd slecht naleeft.

Nu is het nog zo dat SFT het onderzoek afrondt met een afsluitende verklaring die voor alle bedrijven hetzelfde is. Bedrijven die de CAO in eerste instantie niet naleven of, in het ergste geval, via de rechter gedwongen worden de CAO na te leven, ontvangen uiteindelijk dezelfde verklaring als bedrijven die wel de CAO naleven. Dit doet geen recht aan de goede bedrijven, zo vindt SFT. Het bedrijfsoordeel (goed, voldoende, onvoldoende of slecht) geeft aan in welke mate het bedrijf de CAO naleeft. 

Lees ook: Taxibedrijven leven CAO nog altijd slecht na

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.